tiistai 10. heinäkuuta 2012

Mikolle sattuu...

Ensin ärtynyt iho nivusissa, sitten silmätulehdus, sitten allerginen reaktio eli naaman turpoaminen sekä ärtynyt iho oikeassa etujalassa... Mikon terveysongelmien lista viimeiseltä parilta kuukaudelta ei valitettavasti pääty tähän. Onneksi Miko ei varsinaisesti ole mitään sairastanut muuten kuin tuon silmätulehduksen.

Eilen illalla en ensin juuri kiinnittänyt huomiota Mikon vasemman etutassun nuolemiseen, sillä Miko nuolee tassujaan melko paljon. Kun tassun nuoleminen vaan jatkui ja jatkui, niin katsoimme onko tassussa jotain. Heti näin haavan yhdessä pikkuanturassa. Siitä ei tullut verta ja se oli muutenkin siistin näköinen (kun Miko oli sitä jo niin puhdistanut). Desinfioin haavan ja pistin Mikolle kaulurin. Kyllä on sillekin tullut jo useasti käyttöä... Miko kävelee ihan normaalisti, joten haava ei taida olla kovin kipeä.

Aamulenkille väkersin jonkinlaisen tassusiteen, joka lähti irti muutaman kymmenen metrin jälkeen. Kotona puhdistin haavan ja lenkillä siitä oli tullut verta, mutta haava ei enää vuotanut. Soitin eläinlääkärille, joka sanoi ettei meidän tarvitse tulla käymään. Haavan puhdistaminen ja suojaaminen riittää, mutta jos se ei ala parantua tai alkaa märkiä niin sitten eläinlääkärille. Kotona en pidä tassusidettä vaan pistän sen vaan lenkeille. Desinfioin haavaa tarvittaessa ja pistän siihen kahdesti päivässä Vetramil-voidetta. Ja lisäksi Miko joutuu olemaan kotona koko ajan kauluri päässä, sillä muuten se olisi heti haavaa nuolemassa.

Kävin ostamassa apteekista lisää sidetarpeita ja Faunattaresta tossut. Päivälenkille sain tehtyä paljon paremman tassusiteen ja pistin tossun päälle. En saanut siteen kanssa Mikon tassua ihan tossun perälle asti, joten siihen jäi reilu 0,5 cm tyhjää tilaa. Aluksi kävelyttelin Mikoa sisällä ja kun se alkoi astua tossun kanssa normaalisti, niin lähdimme ulos.

Miko valmiina lenkille
Heti ulkona Miko meinasi kompuroida, mutta hetken päästä alkoi kävely sujua. Ulkona vasta huomasi, miten tyhjä tila tossussa häiritsi. Tossun pää raapaisi joka jalannostolla maata, joten tossuun tuli jo aikamoiset kulumat heti ensimmäisellä kerralla. Lenkin loppumatkasta Miko alkoi kiinnittämään huomiota tossuun, joten katsoi miltä näyttää. Tossu oli ilmeisesti vähän valunut ja samalla side lähtenyt. Otin tossun pois ja pistin siteen uudestaan paikalleen. Sideharsossa oli vähän ruskeaa, joten haava oli vähän vuotanut, mutta ilmeisesti vain alkumatkasta. Loppumatkan Miko meni ilman tossua. Iltalenkillä aion kokeilla sukkaa siteen päällä ja ehkä vain märällä kelillä käyttää tossua. Silloin pitää vain katsoa, ettei siteestä tule liian paksu.

Toivottavasti tassu paranee nopeasti eikä tulehdusta tule. En yhtään tiedä miten meidän viikonlopun näyttelyreissujen käy. Ehtiikö haava parantua muutamassa päivässä? Kuinka pitkään sidettä pitäisi käyttää haavaa suojaamassa? Koska voi treenata agilitya?

Tässä vielä kuvia eiliseltä:

Bed of roses

2 kommenttia:

  1. Voi raukkaa :( sille on sattunut vaikka mitä. Ollaan me kyllä koirien kanssa päästy helpolla.

    VastaaPoista
  2. Joku epäonnen jakso on Mikolla nyt menellään :/

    VastaaPoista