torstai 15. elokuuta 2013

Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä

Tiistaina kävin Mikon kanssa epiksissä Herttoniemessä. Osallistuimme maksimölleihin, toista kertaa ikinä. Tarkoituksena oli olla paikalla noin puoli tuntia alkamisajan jälkeen. Matka piti tehdä bussi-metro yhdistelmällä eli bussilla Kalasatamaan ja sieltä metrolla Herttoniemeen. En oikein tiennyt missä kohtaa bussin päättäri Kalasatamassa on, mutta päätin luottaa siihen, että kuski kyllä sitten viimeistään päättärillä pysähtyy. No eipä pysähtynyt. Ajattelin pysäkin olevan sitten vähän edempänä, mutta bussi vaan jatkoi matkaa. Kävin kuskin luona, joka sanoi ettei huomannut meidän olevan kyydissä (en tosin usko sitä) ja hän sanoi jättävänsä meidät Pasilan asemalle. Onneksi Pasilasta pääsi bussilla Herttoniemeen.

Olimme kisapaikalla noin 15 min suunniteltua myöhemmin. Taina huusi radalta, että medien ja maksien rataantutustuminen on juuri menossa. Yksi työntekijä otti Mikon ja riensin tutustumaan rataan. Agilityradalla oli pari haastavaa kohtaa, joita piti miettiä enemmän. Lopullinen ohjausvalinta näissä kohdissa jäi päätettäväksi vasta radalla kun näkee millainen on Mikon vauhti.  Rataantutustumisen jälkeen kävin ilmoittamassa Mikon kisaan. Medeissä oli Tainan ja Lokin lisäksi Mervi ja Bene sekä Elina ja Niko. Mervi osallistui Savinan kanssa kisaavien radalle ja myös Affe (Myrskymatalan Villi Tuuli) oli paikalla. Ilmoittautuessa yksi työntekijä sanoikin, että onpas paljon kooikereita :)

Medit olivat melko nopeasti ohi ja makseissa Miko lähti radalle neljäntenä. Miko oli kivan innokas ennen meidän suoritusta. Olen viime aikoina huomannut, että Miko hakee treeneissä ja näissä kisanomaisissa tilanteissa useammin kontaktia kuin aikaisemmin ja se on innokkaan oloinen. Mietin kuitenkin miten Miko mahtaa jaksaa raskaan viikonlopun jälkeen. Kontaktit menivät varmisteluiksi ja vapautin Mikon jo ennen kuin sillä oli etujalat maassa. Suoritimme radan puhtaasti ja vihdoin saimme ensimmäisen 0-tuloksen! Eikä se ollut mikä tahansa nolla vaan voittonolla! 2. sijoittui bortsu, kiva voittaa sellainenkin joskus ;) Mutta ei meidän voitto ihan niin hieno ollut kuin voisi luulla. Osallistujia makseissa oli 4 ja niistä 2 teki tuloksen (bc ei varmaan tehnyt nollaa?) Meidän meno myös tuntui vähän tahmealta. Väsy varmasti painoi Mikoa eikä sillä ollut vauhtia niin paljon kuin yleensä epiksissä. Mutta nolla mikä nolla ja voitto mikä voitto, olen tyytyväinen!



Keskiviikkoiltana oli normaalit agilitytreenit. Mietin pitäisikö jättää treenit kokonaan välistä, mutta luvassa oli vauhtia ilman kieputuksia (ja kiva sydämenmuotoinen rata), joten mentiin kuitenkin. Rata aloitettiin kuvasta poiketen hypyillä 6 (toiselta puolelta) ja 11, joiden kautta sitten putkeen 1. Mikolle rimat olivat 40 cm. Ensimmäisen kierroksen suunnitelmana oli tehdä ensin välistävetoihin asti ja sitten juoksusuoran kautta taaksetyönnöille.



Ihan suunnitelmien mukaan ei kuitenkaan mennyt, sillä välistävetoja jouduimme hieman hinkkaamaan. Viikonlopun kesäpäivien piiiitkä kirjoitus vielä odottaa kuvia ja videoita ennen kuin sen julkaisen, mutta siellä mainitsen lauantain agilitytreenien välistävedot. Kouluttaja näytti siihen sellaisen valssipyörityksen ja siihen mitä minä pidän välistävetona, kouluttaja sanoi, ettei se ole. Tainan & Lokin treenivideossa välistävedot tehtiin samanlaisella valssipyörityksellä, joten aloin epäillä teenkö välistävedot väärin. Kyselin sitten meidän kouluttajalta välistävedoista ja näytin sen mitä viikonloppuna opin. Meidän kouluttaja oli sitä mieltä, että (varsinkin jos on nopea koira) mitä vähemmän pitää pyöriä ja liikkua, sen parempi. Eli vartalonkääntö ja pakkovalssimainen merkkaus toiselle hypylle on ok. Niin me sitten tehtiin. Ensimmäisellä yrityksellä välistäveto onnistui, mutta Miko pysähtyi hypyn 3 eteen. Sain sen kuitenkin hyppäämään ja palkkasin sitten. Toisella yrityksellä ei onnistunut ollenkaan, mutta kolmannella yrityksellä tein merkkauksen onnistuneesti ja niin välistävetokin meni hienosti. Taaksetyönnöt sai jäädä ja teimme loppuun putki-hyppy rallittelua. Miko meni tosi kivasti ja otti koko treenien aikana vuoroa odotellessa hyvin kontaktia. Välillä kentällä olleet hajut häiritsivät. Ilmeisesti oli jotain juoksunarttujen hajuja tms. kun Miko nosti koipea keskellä kenttää.

Toisella kierroksella oli tarkoitus tehdä pelkkää rallittelua. Lähtö putkelta 4, rata ympäri ja putken 10 jälkeen vielä uudestaan putkeen 4 eli kaksi kierrosta. Miko ei mennyt putkeen, joten kokeiltiin hyppyjen kautta. Ei mennyt siltikään. Muutaman kerran yritin, välissä tehtiin pari kertaa pelkkää suoraa putkea, mutta ei. Miko alkoi hidastaa ennen putkia eikä mennyt yhteenkään mutkaputkeen. Tehtiin sitten suora putki ja pari hyppyä ja siinä oli meidän treenit. Kouluttajan mielestä Miko oli jo selvästi ihan väsy. Loppuviikon Miko saa lepäillä, sillä viikonlopuksi ei ole ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti