torstai 8. elokuuta 2013

Keskiviikkoaksaa

Keskiviikko-iltana oli taas ohjattujen agilitytreenien vuoro. Ilma oli aika painostava ja vielä klo 22 oli hyvin lämmintä. Ukkosta oli siis odotettavissa. Tällä viikolla oli aiheena edellisviikon kertausta eli kahteen takaakiertoon oli valittava joko pakkovalssi, niistopersjättö tai saksalainen. Kaksi jälkimmäistä taitaa olla sellaisia ohjaustapoja, joita en ole koskaan käyttänyt enkä tosta noin vaan osaisi tehdä.

Aloitus oli tarkoitus tehdä niin, että ohjaaja menee putken päähän kutsumaan koiraa niin, että se näkee minne päin pitää kääntyä. Toinen vaihtoehto oli lähteä samaan aikaan, mutta sitten olisi saanut juosta kovaa. Putki taisi kuvasta poiketen mennä puomin keskeltä ja loppusuoralla oli kolme hyppyä eli viimeinen putki oli nro 16.

Kotona Miko oli kovasti kuskaamassa leluja, mutta en halunnut leikkiä sen kanssa, jotta intoa jäisi treeneihin. Ennen meidän vuoroa lämmittelen Mikoa pyörimisillä ja "namivenytyksillä". Pyöriessä Miko murahteli, joten oli odotettavissa, että intoa löytyy. Jätin Mikon vinoon ensimmäisen hypyn luo ja menin kutsumaan sitä puomin toiselle puolelle. Miko juoksi luokseni ohittaen molemmat esteet. Kokeilimme aloitusta muutaman kerran, mutta aina vaan poika tuli ohi. Tehtiin sitten niin, että jätin Mikon istumaan putken eteen. Sitten alkoi sujua, mutta Mikolla oli niin virtaa, että mukaan tuli ylimääräisiäkin esteitä. Hypyn 5 vieressä oli A, jonne Miko sinkosi renkaan sijasta. Pituus myös ohitettiin ja putkelta rata jatkui normaalisti. Puomin Miko meni varmaan nopeammin kuin koskaan ja olin ihan varma, että se tulee läpi. Mutta Mikohan pysähtyi oikein hienosti kontaktille! Hypyn 13 Miko ohitti, sillä juoksin edellä enkä katsonut koiraa ja olisikohan Miko sitten sujahtanut putkeen 2. Ensimmäinen kierros oli hyvin vauhdikas. Pallon kanssa Miko juoksi ison kaarroksen kentällä ja vielä lopuksi juoksi taas putken 2 läpi, mutta toisesta päästä. Uudella kierroksella aloitimme taas putkelta 2 ja muuten meni oikein hyvin ja vauhdikkaasti, mutta olin putken 8 jälkeen liikaa Mikon edellä ja kun sitten pysähdyin hypyn eteen, niin Mikokin pysähtyi eikä hypännyt yli. Yritin saada sen uudestaan putkeen, mutta Mikoa ei enää kiinnostanut. Olisi vaan pitänyt palkata se heti kun moka tapahtui. Miko otti virheestä nokkiinsa, joten piti saada joku kiva toisto loppuun. Kouluttaja meni lelun kanssa hypyn 13 taakse ja teimme kolmen hypyn suoran.

Toisella kierroksella aloitimme taas putkelta. Tällä kierroksella oli tarkoitus tehdä takaakierrot 3B ja 9B, mutta kouluttaja ehdotti meidän menevän hypyn 9 suoraan ja jatkamaan siitä loput kaksi hyppyä. Olin pakkovalssissa myöhässä, joten Miko ehti lukita hypyn 3 suoraan hypättäväksi. Loppu meni hyvin. Toisella yrityksellä pakkovalssi onnistui, mutta hypyn 4 jälkeen Mikon vauhti ja into hiipui. Kouluttaja sanoi, että Miko luki pakkovalssin hyvin, kun olin sen ajoissa tekemässä. Teimme saman vielä kerran, mutta tällä kertaa hypyn 3 suoraan. Samassa kohdassa Miko tahtoi taas hyytyä ja jotta sain sen jatkamaan matkaa, ajauduin ohjaamaan oikealle puolelle. Yritin vaihtaa takaisin tekemällä takaaleikkauksen pituudella, mutta se oli Mikolle liikaa. Loppuun tehtiin taas kiva pieni vauhtisuora.

Omatoimitreeniä keinua ei tullut tehtyä ollenkaan. Olen tyytyväinen treeneihin, vaikka toistoja tuli tehtyä taas liikaa. Alun intoon olen hyvin tyytyväinen sekä onnistuneeseen pakkovalssiin. Pakkovalssit on ennenkin toiminut ihan hyvin, kunhan vaan on ajoissa. Niin ja se puomi! Supertyytyväinen siihen! Keinuklinikalle olisi jatkoa tiedossa reilun kahden viikon päästä, mutta harmittavasti samaan aikaan on Tervakosken näyttely. Saisi aikataulut jo ilmestyä, koska tuomarimuutos saisi meidät jäämään kotiin. Mutta tuskin aikataulut ennen ensi viikon loppua ilmestyvät ja siinä vaiheessa keinuklinikalle ei varmaan enää mahdu. Höh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti