maanantai 5. elokuuta 2013

Piikillä

Niin se aika kuluu ja Mikon reilun vuoden ikäisenä saamat rokotukset oli aika uusia. Mikon rokotukset olisivat vanhenneet 24.8., mutta kävimme uusimassa ne jo tänään, koska Mikolla on näyttely tiedossa 25.8. Rokotukset uusittiin nyt, jotta kahden viikon varoaika ehtii täyttyä. Tutkin joku päivä sitten Kennelliiton rokotusohjeita, sillä mietin, että voimmeko osallistua epiksiin ensi viikolla. Käsitin, että kahden viikon varoaika koskisi vain jos rokotukset ehtivät vanhentua. Saa korjata, jos olen käsittänyt väärin.

2.7.2013
Joku aika sitten kiinnitin huomiota siihen, että aina kulkiessamme paikallisen eläinlääkärin ohi, Miko alkoi vetää kohti tietä. Ilmeisesti viimevuotiset useat eläinlääkärireissut ovat tehneet eläinlääkäristä hyvin epämiellyttävän paikan. Tämän vuoksi kävin viime maanantaina Mikon kanssa paikan päällä varaamassa ajan rokotuksille. Ensin seisoimme jonkin aikaa eläinlääkärin ulko-oven edessä, jolloin Miko yritti kovasti päästä siitä pois eikä namit välillä kelvannut. Sisälle se kuitenkin tuli vapaaehtoisesti. Ensin Miko pääsi vaa'alle, joka hihnan ja pannan kanssa näytti 14,6 kg. Olen epäillyt, että Miko olisi lihonut, mutta vaaka näyttää sopivaa lukemaa. Sisällä Miko yritti vähän väliä rynnätä kohti ulko-ovea. Ajanvarauksen jälkeen lähdimme.

Viime torstaina kävimme uudestaan eläinlääkärillä. Taas ovella Miko oli kovasti vetämässä pois, mutta se tuli oven avatessa sisälle. Menin istumaan ja syötin Mikolle nameja. Miko yritti välillä rynnätä ulko-ovelle. Aikaisemmin Miko on istunut rauhallisesti odottamassa, mutta nyt se ei malttanut istua hetkeä kauempaa. Korvat liikkuivat kovasti eteen ja taakse, Miko liikuskeli levottomasti ympäriinsä. Kun aikaa oli kulunut, Miko alkoi vikistä. Meinasin istua odotustilassa niin kauan, että Miko rauhoittuu, mutta olisimme varmaan saaneet olla siellä sulkemisaikaan asti.

Miko ottaa rennosti 26.7.2013
Tänään Miko ei enää vetänyt ovella yhtä paljon pois, kuin aikaisemmin. Ilman pantaa vaaka näytti 14,5 kg ja siihen olen tyytyväinen. Menimme hetkeksi istumaan ja odottamaan. Miko oli sisällä levottomampi kuin aikaisemmilla kerroilla. Se ei taaskaan malttanut pysyä paikallaan, ryntäili välillä kohti ulko-ovea, vikisi, hyppi välillä minua vasten (ja raapien samalla viikonloppuna leikatuilla kynsillä käsivarttani...) ja meni välillä jalkojen alle. Koskaan ennen Miko ei ole ahdistunut yhtä paljon eläinlääkäristä. Kun eläinlääkäri tuli kutsumaan Mikoa, Miko vähän murahti. Eläinlääkärin huoneeseen se ei ensin meinannut mennä, mutta tuli kuitenkin ihan vapaaehtoisesti. Huoneessa Miko pyöri jaloissani ja seurasi kuin hai laivaa. Tutkimuspöydällä Miko oli hyvin jännittynyt ja mulkoili eläinlääkäriä, mutta antoi tutkia. Rokotukset pistettiin Mikon takapuoleen (aikaisemmin on pistetty niskaan) eikä Miko juuri piikkiä huomannut namin syömiseltään. Maksaessa käyntiä Miko oli jo rauhallisempi eikä yrittänyt rynniä ulos. Mutta oli se iloinen kun lähdimme pois. Toivottavasti jatkossa eläinlääkärikäynnit eivät tule olemaan hankalia. Nyt on rokotukset kunnossa taas seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Seuraavien rokotusten aikaan Miko on jo 7-vuotias!

-------
Ja jotta tulee kirjattua hyppytekniikkatreenit ylös: Sunnuntai-iltana kävimme hyppytekniikkatreeneissä ATD:n hallilla, kun Purinalla oli kisat. Teimme ensin pingistä, jossa Miko juoksi vauhdikkaasti kupilta toiselle. Saaraa kohti Miko hyppäsi niin pitkän hypyn, että se meinasi hypätä ponnarin päälle ja se vähän sotki hyppäämistä. Toisena harjoituksena oli perussarja 5 jalan etäisyyksillä. Ensin lähetin Mikon ponnarin takaa ja sitten kauempaa, jolloin sarja meni paremmin. Lopuksi tehtiin pari kertaa A:ta, jossa on taas alkanut olemaan ongelmana läpi tuleminen. Ensimmäinen A tuli läpi ja toisella Miko pysähtyi. Sen jälkeen tehtiin vielä parit ok kepit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti