perjantai 2. elokuuta 2013

Ratatreeniä

Tänään on viimeinen varsinainen lomapäivä, vaikka toki ennen töihin paluuta on vielä viikonloppu. Niin se loma taas meni aivan liian nopeasti. Onneksi ensimmäinen työviikko huipentuu varmasti mukavaan viikonloppuun hyvässä seurassa, jota jo kovasti odotan. Alkuviikosta tälle viikolle luvattiin hyvin lämpimiä ilmoja, mutta onneksi hellepäiviä ei tullutkaan (paitsi kai nyt viikonloppuna). Kyllä vaan tällaiset harrastusilmat on paljon kivemmat kuin rantakelit, kun en edes rannalla koskaan loikoile. Aamun pilvinen, hieman tihkuttava ja viileähkö sää meinasi sitä, että voi hyvillä mielin lähteä Kivikkoon tekemään vähän ratatreeniä. Lähtö menikin vasta iltapäivän puolelle ja tietenkin meidän kentän yläpuolella oli pilvetöntä ja aurinko paistoi oikein lämpimästi, vaikka ympärillä oli tummempia pilviä. Treenit menivät silti kivasti.

Radan rakennukseen meni melkein puoli tuntia. Kuvasta poiketen hyppy 5/10 oli hieman vinossa, sillä jouduin vetämään putkea 4/11 pidemmälle enkä halunnut alkaa koko rataa enää siirtämään. Ratapiirros löytyi repustani. Olen välillä tulostellut kivannäköisiä ratoja, joita voisi joskus kokeilla. En ollut tallentanut ratapiirrosta, joten kun etsin sitä tätä kirjoitusta varten (muistin vain, että se on Tainan käsialaa), niin huomasin hassun yhteensattuman. Taina oli tehnyt radan treenejä varten, joissa oli Miko, Loki ja Huugo. En kuitenkaan tehnyt rataa silloin Mikon kanssa, koska olin vähän flunssassa. Treenit olivat viimeisenä lomaviikonloppunani, joka oli samaan aikaan kuin nytkin eli elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, tasan vuosi sitten :) Nyt sitten mekin päästiin kokeilemaan!

Rengas oli maksikorkeudella ja pituudessa viisi palaa, pituudesta en osaa sanoa, mutta palat olivat ehkä noin 5 cm välein. Rimojen korkeutta mietin hetken ja pistin ne 55 cm:iin, sillä tässä kuussa olisi tarkoitus käydä parissa epiksissä. Ja olisi se kai taas jo aika mennä oikeaan säkäluokkaan. Ensimmäinen este oli aika lähellä aitaa, joten jätin Mikon hieman vinoon, jotta etäisyyttä esteeseen tulisi enemmän. Menin putken luo kutsumaan Mikoa, joka kiersi ensimmäisen hypyn. Todennäköisesti se johtui vinoon jättämisestä ja/tai lyhyestä etäisyydestä. Aloitettiin uudestaan niin, että lähdin Mikon kanssa samaan aikaan. Miko ei oikein tahtonut irrota putkeen 4, joten takaaleikkaus ei sujunut ihan ongelmitta (valssia en olisi yhteislähdön takia olisi ehtinyt tekemään eikä se edes kuulunut suunnitelmiin). Putken 8 jälkeen siirryin ohjaamaan pituuden oikealta puolelta ja kun hyppy 10 oli hieman vinossa, niin syntyi ongelma. En tiedä miten oli suunnitellut ohjaavani Mikon hypylle. Melkein kompuroin Mikoon, mutta sain sen pienen pyörimisen jälkeen hyppäämään. Loppu meni hyvin. Olin niin hengästynyt radan jälkeen, että olisin voinut lopettaa treenit jo siihen.

Tauon jälkeen oli tarkoitus tehdä muutoin samoin kuin ensimmäisellä kerralla, mutta ohjata pituus 9 vasemmalta puolelta. Putken 4 takaaleikkauksen kanssa oli taas vähän häikkää ja Miko taisi ottaa siitä takkiinsa. Se tuli putkesta ravaten eikä suostunut hyppäämään hyppyä 5. Aloitimme alusta. En tehnyt muutoksia ohjaussuunnitelmaan muuten kuin mietin, että putki 4 pitää saada sujumaan jotenkin toisin. Kävi sitten niin, että jatkoin putkelta ulkokautta, joten Miko joutui vähän odottamaan seuraavaa ohjetta. Ohjaus jatkui ulkokautta ja pituuden ohjasin vasemmalta puolelta, joka toimi. Hypyllä 10 oli tarkoitus tehdä takaaleikkaus, mutta kun huomasin ettei se tule onnistumaan, niin kiersin taas ulkokautta ja tein takaaleikkauksen putkella. Loppusuoran Miko meni kivasti edellä eikä se kääntynyt katsomaan taaksepäin, mutta jostain syystä se jarrutti ennen viimeistä hyppyä.

Lopuksi tehtiin neljä kertaa keinua keskikorkeudella. Edistystä ei ole juuri tapahtunut. Kaksi ensimmäistä oli hitaita, mutta kaksi jälkimmäistä parempia. Samalla vauhdilla jos Miko tekisi normaalin keinun, niin olisin tyytyväinen ainakin toistaiseksi. Katsotaan uudestaan sitten kun emme saa LUVAa yliaikojen takia ;)


Omatoimitreenejä ei ole enää pahemmin luvassa, kun normaali arki alkaa haitata harrastuksia. Onneksi maksiesteet-projekti on sellaisessa vaiheessa, johon olen tyytyväinen. Miko kykenee suorittamaan ykkösissä ja kakkosissa olevat esteet. Täyspitkää pituutta ja täyskorkeaa okseria ei ole vielä mitään kiirettä kokeilla. 65 cm hyppyjä kokeillaan vasta sitten kun tiedän Miko takapään olevan vahvempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti