perjantai 22. helmikuuta 2013

Dobo 2/5

Tänään jatkui dobo-kurssi ja kouluttaja vaihtui. Uudella kouluttajalla, joka on loppuun asti, esimerkkikoirana on valkoinenpaimenkoira. Se onkin parempi kuin edellisen kouluttajan ranskanbulldoggi, koska jostain syystä lyttynaamaiset koirat herättävät Mikossa negatiivisia tunteita. Aluksi kerroimme lyhyesti mitä koiriemme kanssa harrastamme ja miltä ensimmäinen dobo-tunti oli vaikuttanut.

Lämmittelimme koiria niin, että ne pyörivät ympäri molempiin suuntiin ja sitten pujottelivat jalkojen välissä. Ihmiset lämmittelivät tasapainotyynyllä tasapainoilemalla ja koira piti samalla saada kiertämään ihmisen ympäri. Lämmittelyjen jälkeen tehtiin samaa harjoitusta kuin viimeksi eli istuttiin dobo-pallolle ja istuessa pyöritettiin koiraa pallon ympäri. Muutamien kierrosten jälkeen tehtiin niin, että kun koira oli kiertänyt ympäri nostettiin koirasta kauempana oleva jalka eteenpäin ja koiran piti hypätä sen yli. Sitten koira sai odotella vieressä ja ihmisten piti pyörittää omaa jalkaa ilmassa 10 kertaa, jonka jälkeen koiran piti taas hypätä siitä yli. Jalan pyörittäminen ei ollutkaan ihan helppoa, vaikka siltä vaikutti. Tämän jälkeen koira pääsi pallolle, jonka päällä tehtiin istu-maahan-seiso -vaihtoja. Välillä koira päästettiin maahan huilaamaan ja sitten sen piti tulla pallolle toisesta suunnasta, koska jostain syystä koiran ihmistä lähempänä oleva puoli pääsee helpommalla. Mikolle oli vaikeampaa vaihtaa asentoja ja pitää asento kun se oli tullut pallon oikealta puolelta. Joko Mikolla on toinen puoli parempi tai sitten se oli jo väsynyt.

Seuraava uusi liike oli "yli-ali". Omat jalat piti nostaa pallolle ja mennä selälleen makaamaan. Koira houkuteltiin hyppäämään ihmisen yli. Sen jälkeen takapuoli piti nostaa maasta ja houkutella koira tulemaan jalkojen alta. Mikolla tuntui olevan oikein hauskaa :) Kerran se astui mun päälle, mutta muuten hyppäsi yli. Tämän jälkeen koira pääsi taas pallolle tekemään asentojen vaihtoja. Samalla palloa sai myös vähän keinuttaa edestakaisin. Tällä kerralla kokeilin pienempää palloa, jonka päälle Mikon on helpompi mennä ja tulla alas, mutta asentojen vaihtaminen oli haastavampaa. Melko pian asennon vaihdon jälkeen Miko siirtyi istumaan jalkojeni väliin, jossa se sai tukea. Poika taisi olla jo poikki, joten tehtiin vaan pari toistoa. Vähän koitin palloa keinutella, jolloin Miko "putosi" alas.

Viimeisessä harjoituksessa koiraa ei tarvittu ollenkaan, joten Miko sai/joutui makaamaan vieressä. Muutamia kertoja piti käskeä poika uudestaan maahan, mutta muuten pysyi paikallaan. Ihmisten piti mennä mahalleen pallon päälle ja pyöriä eteenpäin, niin että pallo jäi lantion tai jalkojen alle ja sitten punnertaa. Neljän punnerruksen jälkeen piti toisella kädellä heiluttaa ja sitten toisella. Tämän jälkeen jalat vedettiin koukkuun pallon päälle ja samalla pallo pyöri eteenpäin ja sitten taas suoristettiin jalat. Tätäkin neljä toistoa.

Lopuksi venyteltiin ja aloitettiin ihmisten venytyksistä. Ensin pallon päällä maattiin selällään ja sitten vatsallaan. Miko keskittyi tällä kertaa paremmin eikä lähtenyt moikkaamaan toisia koiria. Viimeksi Miko kävi kahdesti vinttikoiratytön luona, joka oli lähtenyt vaeltelemaan. Maatessa vatsallani pallolla vinttikoira kävi ihan meidän vieressä, mutta Miko vain makasi kiltisti paikallaan. Lopuksi venyteltiin koirat. Tällä kertaa joutui itsekin tekemään vähän enemmän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti