tiistai 19. helmikuuta 2013

Alkuviikon agilitytreenit ja eläinlääkäri

Toissaviikonloppuna olleiden tokotreenien jälkeen rohkaistuin ostamaan treenipaikan agilityyn yhdeltä meidän seuralaiselta. Menimme siis Mikon kanssa tuuraamaan heitä eilisiin treeneihin. Ryhmän taso oli jatko 1. Malmilla sijaitsevaan halliin oli vaikea löytää ja myöhästyimme harhailujen vuoksi hieman. Ohjelmassa oli takaaleikkaus-, persjättö- ja vekkiharjoitus sekä kontakteja ja keppejä. Ohjausharjoitukset tehtiin ihanan lyhyellä kuuden esteen radalla. Tällaisia ohjausharjoituksia olisi hyvä tehdä enemmänkin. Ryhmässä oli pelkkiä minejä, joten mekin tehtiin harjoitukset minikorkeuksin (30 cm). Takaaleikkaus tehtiin ennen hyppyä 5. Miko oli innokas ja vauhdikas. Takaaleikkaus ei ensin onnistunut kun ohjauksessa oli vikaa. Rintamasuunta oli varmaan jonnekin muualle kun Mikokaan ei ollut menossa kohti putkea 6. Toisella kerralla kouluttaja oli palkkaamassa putken 6 suulla. Sen jälkeen onnistui takaaleikkaus, mutta tein sen vasta hypyn 5 jälkeen. En halunnut liikaa hinkata samaa, joten tehtiin sitten persjättöharjoitus. Takaaleikkauksessa koira piti hakea putken 3 suulta, mutta persjätössä jäätiin hypyn 2/4 luokse ja tehtiin persjättö hypylle 4. Harjoitus onnistui heti ensimmäisellä kerralla täydellisesti. Siirryttiin sitten takaisin takaaleikkaukseen. Teimme sen kerran tai kaksi ja vihdoin onnistui. Aikaa vielä jäi, mutta tuo riitti meille. Kylläpäs suuta kuivasi sen jälkeen. Tarkoituksena oli käydä vielä toiseen kertaan tekniikkaradalla, mutta aika ei riittänyt toiseen kierrokseen.

Kontaktiharjoitukset tehtiin maksipöydän päälle nostetulla puomin alastulolla. Miko tuli kerran läpi, mutta muuten pysähtyi hyvin (tosin itsekin aina pysähdyin kun Miko pysähtyi). Keppejä teimme ihan viimeisenä, sillä kaikilla muilla oli ohjurit käytössä. Muut sai ihailla Mikon hienoja keppejä :D Ensimmäisellä kerralla keppien suoritus keskeytyi puolivälissä Mikon kiljahdukseen. Kaksiosaisten keppien kiinnityskohdasta alaosa oli jäänyt päällimmäiseksi ja se oli vähän koholla. Mikon jalka ilmeisesti osui siihen. Miko ei hetkeen laskenut painoa vasemmalle takajalalle, mutta siellä ei näkynyt mitään ruhjetta. Palattiin keppien alkuun ja sen jälkeen Miko pujotteli hienosti 4 kertaa. Oli oikein mukava treenata pitkästä aikaa agilitya ja Mikon innokkuus tuntuu aina tosi hyvältä.

Tänään Miko joutui eläinlääkärille, sillä kennelyskärokote olisi vanhentunut kuun lopussa. Samalla Miko luovutti verta ENM- ja VWD-testejä varten. Ensin Miko kävi vaa'alla, joka näytti 14,4 kg. Täytyy kai alkaa ruokkia poikaa vähän enemmän ettei se jatka laihtumista. Miko on painanut viimeksi noin vähän alle vuoden ikäisenä. Kovasti Mikoa taas jännitti. Kun eläinlääkäri kutsui huoneeseen, Miko lähti reippaasti liikkeelle. Mutta kun se huomasi, ettemme ollutkaan lähdössä pois (ulko-ovi on odotustilan ja eläinlääkärien huoneiden välissä), niin se pisti jarrut päälle. Eläinlääkäri siirtyi huoneen ovelta Mikon taakse, jonka jälkeen Miko suostui tulla huoneeseen. Ensin ell teki tarkastuksen ja huomautti takahampaisiin kertyneestä hammaskivestä. Pitää alkaa ahkerammin harjaamaan Mikon hampaita ja luitakin voisi syöttää enemmän, mutta raa'at luut jätetään välistä. Pakkasessa olevat hirven luut voisikin pistää uuniin... Ensin Miko sai rokotuksen ja sitten otettiin verta. Miko yritti kovasti kurkkia mitä eläinlääkäri tekee eikä se tykännyt, että jalkaan koskettiin. Kaikki sujui kuitenkin hyvin. Heti kun eläinlääkäri päästi irti jalasta, Miko vetäisi sen alleen :) Eläinlääkäri lähettää veret Hollantiin ja toivottavasti ne ehtivät maaliskuun testaukseen. Verta voi hyödyntää vasta kaksi viikkoa sen jälkeen, kun se on tullut tutkimuspaikkaan. Kaksi viikkoa kestää jonkin asian erottuminen verestä, en nyt muista minkä enkä jaksa etsiä. Lähtiessä Miko sai käydä uudestaan vaa'alla, koska paino epäilytti, mutta edelleen se näytti samaa. Seuraava eläinlääkärireissu on toivottavasti vasta puolen vuoden päästä kun muut rokotukset pitää uusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti