lauantai 19. tammikuuta 2013

Sertin metsästystä

Aamulla lähdimme kirpakassa pakkasessa kohti Turkua ja toiveena viimeisen sertin saaminen. Mittari näytti -22, joten oli hieman vilpoista. Turkua lähestyessä puhelimen sää näytti koko ajan vaan enemmän pakkasta, Turussa oli -28, mutta ehkä se vähän valehteli.

Messukeskuksessa piti heti katsoa luettelosta keitä oli tulossa kehään. Avoimessa luokassa oli neljä koiraa ja heti tiesin, ettei mitään mahdollisuuksia ole. Sitten suuntasimme kehän laidalle, josta löytyi vähän tyhjää tilaa Mikon häkille. Unohdin ottaa nameja mukaan, joten häkin pystyttämisen jälkeen lähdettiin namiostoksille. Juuri sopivasti silloin Suvi tuli vastaan ja antoi meille pussillisen Hau-Hau Champion herkkuja. Meillä oli  Messarissa puhetta Hau-Hau Championin pakastekuivatuista herkuista ja Hau-Hau-Lähettiläs Suvi lupasi antaa niitä joskus meille. Minä en enää muistanut koko juttua, mutta kiitos kovasti! Tuli tarpeeseen :)

Messuhallin hälinä ja tilanahtaus ilmeisesti vähän ahdisti Mikoa, joten oli hyvä, että pojalle oli häkki mukana ja se pääsi (joutui) sinne lepäämään. Kehässä ei ahdistuksesta onneksi näkynyt merkkejä ja Miko oli reipas. Avoimessa luokassa ei ollut Mikon lisäksi kuin yksi uros kun länsinaapurista ilmoitetut koirat olivat poissa. Toinen avoimen luokan ruotsalaisista koirista olikin ilmeisesti narttu, vaikka oli urosten joukkoon joutunut. Eli ei peli ihan ollutkaan menetetty, mutta EH:ta veikkasin Mikolle. Liikkeisiin olin taas tyytyväinen, koska en normaaliin tapaan joutunut vetämään Mikoa perässä. Seisoessa Miko tuntui vaisulta, mutta kuvien perusteella meininki olikin iloista. Hampaiden katsominen sai Mikon vetäytymään taaksepäin, muuten kopelointi meni hyvin. Mikolle ERI ja luokkasijoitus 2. Sertin metsästys siis jatkuu edelleen, ehkä koko tämän vuoden, mutta toivottavasti ei.
Iloinen esiintyjä

Attila Czeglédi, Unkari: 3 years old. Taller one. Nice head. A bit roundish eye. Shorter neck. Strong body. Turned-out forefeet. Moderate angulations behind. Nice coat. Correct tail. Sound mover. AVO ERI2

Messukeskuksen vieressä odottelimme bussia rautatieasemalle 40 minuuttia, sillä yksi vuoro jäi välistä. Erityisesti Miko-raukka paleli ja se pääsi välillä Markuksen sylin lämpöön. Miko tuli erittäin mielellään syliin ja Markuksen kumartuessa nostamaan poikaa, Miko nosti valmiiksi etujalkojaan ylös. Mukava näyttelyreissu oli tämänkin ja taas saan olla tyytyväinen Mikoon. Tämä oli Mikon 21. virallinen näyttely ja 14. ERI. Kuvia löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti