sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Keilausta, naksuttelua, agikisoja, pusuttelua

Messarissa tulleen koirakeilausinnostuksen jälkeen ryhdyin etsimään netistä ja lelukaupoista/-osastoilta lasten muovisia keiloja. Se ei ollutkaan mikään helppo homma. Parit erilaiset tuli vastaan, mutta ne eivät kelvanneet kun olivat joko eläinhahmoja tai pehmeää materiaalia (pitäähän keilojen näyttää keiloilta). Meinasin jo luovuttaa, mutta onneksi keilasetti viimein löytyi Toys "R" Us:n nettisivuilta. Taina kävi hakemassa meille keilasetit Espoon myymälästä. Keiloja odotellessa aloitettiin harjoitukset 0,5 litran muovipulloilla. Perjantaina kuvasin yhden session. Miko oli ollut koko illan levoton (tyttöjuttuja), joten keskittyminen ei ollut ihan parasta.

Kohta 1:14 on ihan paras :D

Samalla naksuttelin myös meidän uutta paikalla makaamisasentoa eli pää maassa ja peruuttamista. Tokossa on paremmat mahdollisuudet onnistua paikalla makaamisessa kun Mikon pää on maassa, sillä se muuten havainnoi liikaa ympäristöä. Ja pelottaa mitä kävisi jos Miko kääntyisi katsomaan vieressä makaavaa toista urosta joka myöskin kääntyisi katsomaan... Peruuttamisesta tuli mieleen, että fyssari ehdotti toisenlaista peruuttamistapaa ja siitä tuli mieleen, että meillä on ollut jo kuukauden tauko jumpista. Jatketaan tässä joku päivä. Videolla ensin maahan menoa ja sitten peruuttamista. Pää maassa makaaminen on saanut käskyksi "down" ja peruuttaminen on "piip piip", niin kuin isoilla ajoneuvoilla :D


Tänään (= lauantaina) kävimme Tainan ja Lokin kanssa katsomassa agilitykisoja Ojangossa. En ollut tuolla aikaisemmin käynyt ja ihan kivanoloinen paikka oli. Ajoitimme tulomme niin, että näimme mini ykkösissä Teten (Callitris Jirmaliza Hubicka) ja medi ykkösissä Kafin (Callitris Kafilo Gatrina). Muita kooikereita ei päivän aikana kisannut. Oli mukava tavata muutamaa tuttua ja vaihtaa kuulumisia Jarin kanssa, joka käski hankkia seuraavaksi pienemmän kookerin :D Petra tuli kisoihin mittauttamaan Gimman, josta tuli minikoira. Kisoja seurasi siis kaikkia säkäluokkia edustavat kooikerit eli Gimma-minikoikkeri, Loki-medikoikkeri ja Miko-maksikoikkeri.

Mikolla on nyt vaikea vaihe elämässä, kun tytöt pyörii niin paljon päässä. Miko oli siksi hallissa kovasti tyttöjen tai tytöltä haisevien ihmisten perään. Miko oli kovin kiinnostunut yhdestä meidän agiseuralaisesta, jolle piti vikistäkin. Hän oli kisaamassa uroskoiralla, mutta kotoa löytyy narttu. Lokin kanssa Miko kovasti pusutteli. Loki välillä kellahti selälleen Mikon eteen ja Miko pesi Lokin korvia. Hihnaa piti pitää kovin lyhyellä, sillä muuten Loki olisi joutunut Mikon tiukkaan syleilyyn... Gimmakin kanssa Miko olisi halunnut halia, mutta lähestyminen oli vähän varovaisempaa kuin Lokin kohdalla (Gimmalta voi saada hammasta, Lokilta ei). Gimma myös pari kertaa kellahti Mikon eteen, joku Mikossa saa näköjään sellaista aikaan :D

Hallilla vierähti muutama tunti, jotka Miko oli pääsääntöisesti nätisti. Miko alkaa helposti räksyttää jos joku vieressä aloittaa haukkumisen/riehumisen, mutta aika hyvin nameilla sain huomion itseeni. Vieressä olevalle meidän agiseuralaisen villakoiraurokselle Miko ärähti kun sekin osoitti kiinnostusta Gimmaa kohtaan, muuten Mikolla ei ollut mitään urosta vastaan. Suurimmaksi osaksi aikaa Miko tarkkaili ympäristöä tai kerjäsi nameja, mutta osasi se toki ottaa rennostikin. Lopuksi kävimme koohokolmikon kanssa lenkillä ja sitten suuntasimme kotiin. Mikolle maistui uni tosi hyvin, joten aloitamme keilausharjoitukset meidän hienoilla keiloilla sitten huomenna.

Loki

Gimma



 Mikon ja Lokin pusuttelua, © Taina Lempiäinen

Mikon hienot pikkukeilat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti