lauantai 14. tammikuuta 2012

Viriili nuorimies...


Maanantaina aloitin opintoni työni ohessa ja heti alkuun olikin oikein intensiiviviikko, sillä koululla meni kaikki illat maanantaista torstaihin ja vielä vähän enemmänkin. Tuntuu kivalta opiskella taas viiden vuoden tauon jälkeen. Mutta sitä en ymmärrä, miksi iltaopiskelijoiden ohjelma on suunniteltu yhtä pitkäksi kuin päiväopiskelijoiden eli 3,5 vuodessa pitäisi valmistua. Mulla on koko kevään kaksi iltaa viikossa opiskelua ja lisäksi yhteensä kolme verkkokurssia. Jo tästä määrästä kursseja tulee niin paljon työtä, että varmasti joudun jossain vaiheessa miettimään, mistä löydän ajan kaikkeen.

Keskiviikko oli ainoa päivä, jolloin ehdin käydä kotona töiden jälkeen. Kotona käytin ajan näyttökokeeseen lukemiseen ja koko ajan Miko vikisi ympärillä ja änkesi sitten syliin. Torstai- ja perjantaiaamuina Miko vikisi koko sen ajan kun tein aamutoimia ja hampaita pestessä se taas änkesi syliin kun istuin alas. Luulin, että Mikon käytös johtuu siitä, että olen ollut niin vähän kotona. Mutta tarkemman pohdinnan jälkeen totesin, että tämä taitaakin olla tyttöjuttuja. Miko lopetti aamuisin vikinän heti kun pääsi ulos ja ulkona poika on nuollut pissoja ja haistellut oikein urakalla. Sekä mulla että Markuksella on joka päivä tällä viikolla mennyt hermot Mikoa lenkittäessä, sillä sen hihnakäyttäytyminen on ollut niin huonoa. Mikolla on niin kiire ulos, että se on melkein vetänyt mut kumoon portaissa ja se syöksyy ulkona sinne, missä tyttöjen hajut on. Ainoastaan silloin Miko ottaa kontaktia, jos pysähdyn vetämisen takia, koska matka ei ennen sitä jatku. Kun Miko jonnekin vetää, niin ei se sinne pääse. Miko kyllä osaa olla ovela ja esimerkiksi eilen illalla kun se ei päässyt sinne minne veti, niin Miko käveli muutaman askeleen eteenpäin ja meni sitten piehtaroimaan. Piehtaroinnin jälkeen Miko yhtäkkiä vetäisi voimalla kohti sitä hajua, jota se oli halunnut päästä tutkimaan. Melkein lensin kumoon, kun nykäisy tuli niin yllättäen. Jos Miko nuolee pissoja, niin sanon "mennään" tai "tule". Jos sillä ei ole mitään vaikutusta, niin lähden vain kävelemään ja kävelen niin kauan kunnes hihna löystyy. Koska matkan varrella voi olla monia ihania hajuja, joita Miko haluaa tutkita, niin välillä saan pitkän aikaa vetää miestä perässä. Kovaa taistelua on sekin, että pysytään tien samalla reunalla, vaikka hajuja on molemmin puolin. Niin ärsyttävää, mutta oma osansa hihnakäyttäytymisessä on varmasti silläkin, että Mikolla on ollut hyvin vähän aktiviteetteja.

Sen vuoksi kävimme tänään kooikereiden arkitokossa, joka järjestettiin niille, jotka eivät viimeksi päässeet paikalle. Mehän oltiin viimeksi, mutta saimme varmaan kutsun siksi kun muita oli nyt vähemmän paikalla. Savina ja Netta jo olivat koulutuspaikalla kun tulimme. Miko oli ihan innoissaan tytöistä ja vikisi kovasti kun ei päässyt tekemään tuttavuutta. Kävelimme alueella, jotta Miko saisi tehtyä haistelunsa, mutta pääasiassa Miko veti tyttöjen luo. Hetja ja Aatu tulivat myös paikalle. Kontaktin saaminen Mikoon oli välillä taistelua, mutta loppua kohden parani. Teimme seuraamisharjoituksia, jotka menivät vaihtelevalla menestyksellä. Repun ja puun kiertämistä harjoiteltiin myös. Kiertämistä ollaan harjoiteltu kotona ja agikentällä, joten siinä Miko oli ihan pätevä. Tehtiin myös eteen lähettämistä sekä luoksetulo, jotka molemmat meni Mikolta kivasti. Miko oli molemmissa harjoituksissa pitkässä liinassa. Mikolle tuli sen verran lumipaakkuja tassuihin, että täytyy lyhentää tassukarvoja. Kotimatkalla Mikoa alkoi jonkin verran paleltaa kun viimeistä bussia odotellessa Miko nosti ainakin toista takajalkaa ylös. Bussikuski oli sen myös huomannut, kun hän kysyi onko Mikolla kylmä, kun se nostelee jalkojaan.

Nyt talvi on tainnut tulla jäädäkseen, joten se tietää pitkää taukoa omatoimitreeneihin. Ihan tyhmää. Ei viitsi matkustaa Kivikkoon asti ja todeta, että kontaktit on liian liukkaita ja kentällä liikaa lunta kepittelyyn, kun näin todennäköisesti on.

Näin lopuksi vielä todettakoon, että elämä viriilin nuoren miehen kanssa ei ole aina helppoa. Mutta hei, Miko ei ainakaan ulvo kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti