perjantai 6. tammikuuta 2012

Kopelointia


Maanantaina satoi kunnolla lunta ja se katsottiin Helsingissä ensilumen satamispäiväksi (=se päivä, kun tietty määrä aurauskalustoa on liikenteessä). Piti ottaa pokkari mukaan lenkille, vaikka olikin jo pimeää. Lumi toi kuitenkin sen verran mukavasti valoa, että uskallettiin käydä lähimetsässä, jossa Miko sai nauttia lumesta. Miko on kyllä niin talvipoika.



Loppiaisen kunniaksi kävimme Espoon Kilossa kooikereiden näyttelytreenissä. Tapasimme koirapuistossa, jossa ensin koiria tutkittiin puiston pöydän päällä. Mikon lisäksi paikalla oli Loki, Niko, Vili sekä Tessa ja Retu. Tutkimisten jälkeen osa leikki hetken koirapuistossa, jonka jälkeen jatkoimme kopelointiharjoituksia läheisellä pellolla. Kaikki vuorollaan leikkivät tuomaria. Tein ensimmäistä kertaa niin, että seisoin Mikon vieressä tutkimisen ajan. Miko ei yhtään väistänyt, vaikka kaksi miestäkin kävi katsomassa hampaat ja koskemassa. Kyllä se kääntyi haistelemaan, mutta muuten oli paikallaan. Vielä en näyttelyissä uskaltaisi seistä vieressä, mutta täytyy keväällä alkaa kokeilemaan sitä mätsäreissä. Kivat oli kopelointiharjoitukset ja Miko oli ihan pro!

Teimme vielä yhdessä lenkin Kilon ja Leppävaaran maastoissa. Miko jossain vaiheessa intoutui haastamaan Viliä ja Nikoa leikkiin. Miko taisi olla poikien mielestä turhan äänekäs, kun leikkiin kutsuun kuului murinaa ja vähän haukkuakin eikä siksi innostusta muilta löytynyt. Lenkin päätteeksi Mikon ja Lokin oli tarkoitus päästä kahdestaan koirapuistoon, mutta siellä oli valkoinenpaimenkoirauros.

Loki

Niko

Vili

Retu ja Tessa
Miko © Taina Lempiäinen

Näin hienosti menee hampaiden katsominen © Taina Lempiäinen
Tällä viikolla on lisääkin seutumatkailua luvassa, sillä huomenna on taas Espoon reissu ja sunnuntaina suuntana on Vantaa.

Ai niin, tapasimme välipäivinä yhden mummon meidän talonyhtiöstä, joka sanoi hissien jo toimivan, mutta valmista olisi vasta maaliskuussa. Toivottavasti hissisaneeraus ei sentään niin paljon viivästyisi. Toinen mummo taas toissapäivänä sanoi, että helmikuussa valmistuisi. Tämä mummo tiedusteli olemmeko me muuttamassa pois, kun moni on jo muuttanut viime aikoina tai suunnittelee muuttoa. Syynä kai luvassa oleva iso korotus vuokraan. Meillä todennäköisesti, tai ainakin toivottavasti, korotus oli vuokrassa jo valmiina. Ainakin meillä on selkeästi suurempi vuokra kuin tämän toisen mummon kaksiossa. Tämän takia tutkin minkä hintaisia kaksioita pääkaupunkiseudulla on tarjolla. Vaikka meidän vuokra onkin iso, niin on meillä neliöitäkin normikaksiota enemmän. Meidän neliövuokra on 13€, joka pääkaupunkiseudulla kaksiosta yksityisillä on kaikkein halvimmasta päästä. Me ei siis olla muuttamassa mihinkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti