maanantai 23. tammikuuta 2012

Pikku potilas


Lauantaina Miko muutaman kerran koirapuistossa juostessaan alkoi yskiä kuin sillä olisi jotain kurkussa. Luulimme, että Mikolla on vain nami jäänyt kurkkuun, kun niin joskus tapahtuu. Sunnuntaiaamuna kun nousin sängystä, Miko alkoi kovasti kakoa. Muutama yskähdys myös kuului. En olisi osannut vielä tuossa vaiheessa yhdistää oireita kennelyskään, ellei viime viikon treenien jälkeen yksi ryhmäläisistä olisi ilmoittanut koiransa sairastuneen. Kakominen löytyi lievän hengitystietulehduksen oireiden kuvauksesta (www.kennelyska.fi), mutta koska varsinaista yskimistä Mikolla ei ollut ollut, niin en ihan varma diagnoosistani vielä ollut. Ilmoitin kuitenkin, ettemme tule agilityyn eilisen lisäksi tälläkään viikolla. Myös yksi toinen ryhmästämme oli ilmoittanut, ettei tule koiran yskimisen vuoksi. Iltapäivällä, kun tuli uusi kakomiskohtaus, alkoi tulla valkoista vaahtoakin. Välillä oli pitkäkin aika ilman mitään oireita, joten vieläkin hieman epäilin. Lenkillä ei ollut mitään ongelmaa ja Miko meni nenä maassa hajuja tutkien kuten normaalistikin.

Muutaman kerran Miko yritti saada leikkiä aikaiseksi, mutta leväten muuten koko päivä meni. Veljeni kävi meillä illemmalla ja hänen näkeminen sai Mikon niin innostumaan, että yskäkohtaus tuli. Iltaa kohden yskiminen lisääntyi ja joka kerralla Miko myös kakoi vaahtoa. Sitä onkin siivottu joka matolta ja sohvalta… Ruoka on Mikolle maistunut ihan normaaliin tapaan, mutta vettä se juo enemmän.

Viime yö oli ihan kamala. Kukaan meistä ei nukkunut eikä varmasti osa naapureistakaan. Miko yski hyvin kovaäänisesti melkein koko ajan. Yöllä en jaksanut nousta ylös ja siivota Mikon ysköksiä, mutta Miko kyllä hoiti siivoamisen itse. Aamulla makuuhuoneen matto olikin täynnä märkiä läikkiä.

Tuntuu niin pahalta Mikon puolesta. Aamulla raukka oli niin väsyneen näköinen kun se ei ole saanut nukuttua ja silmästäkin oli valunut märkää. Mikon oireet viittanevat lievään versioon, joten odotellaan nyt pari päivää ja katsotaan sitten miltä näyttää ja pitääkö mennä eläinlääkäriin. Vaikka kennelyskärokote ei tehoakaan kaikkiin taudinaiheuttajiin, niin sellainen käydään ehdottomasti ottamassa, kun Miko on parantunut. Miko on saanut nelosrokotteen, mutta en tiennyt, ettei kennelyskän osalta rokote ole yhtä pitkään voimassa kuin muiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti