keskiviikko 7. joulukuuta 2011

KKK:n epikset

Pääsimme eilen Kirkkonummelle epiksiin yhden (ex-)treenikaverin kyydillä (oltiin samassa ryhmässä kesällä). Olimme paikalla noin 20 min ennen minimöllien alkua. Ilmoittautumiseen oli pitkä jono, joten siinä jonotellessa meni tovi. Ilmoitin Mikon kahteen starttiin. Lenkkeilimme välillä ja välillä katselimme hallissa minien menoa. Buffassa oli koirille tarjolla ilmaisia peuramaistiaisia ja se olikin Mikon lempipaikka. Eihän se yhden lihapalan jälkeen olisi halunnut jatkaa matkaa. Mineihin taisi mennä 2,5h ja me pääsimme kolmen tunnin odottelun jälkeen radalle.

Miko oli ollut kovin energinen kun lenkkeilimme ja se teki spurtteja hihnan päässä sekä leikitteli kepeillä. Se toikin lisäjännitystä. Olin ihan varma, että Miko lähtee vetämään omiaan radalla. Medimölleissä ennen meitä oli toinen punavalkoinen eli Flow. Hyvältä heidän meno näytti ja kolmanneksi sijoittuivat. Vähän ennen meidän vuoroa Taina tuli meitä moikkaamaan ja siitä Miko meni ihan sekaisin. Meidän vuoroa odotellessa Miko haikali Tainan perään.

Radalla oli hyvin paljon suoraa, joten olin varma myös siitä, etten pysy Mikon perässä. Ensimmäiset neljä estettä olivat hyppy-putki-hyppy-mutkaputki. Tämän jälkeen jatkettiin oikealle, jossa A ja hyppy, sitten käännyttiin taas oikealle, jossa hyppy-putki. Putken jälkeen oli muuri ja hyppy, jotka olivat viimeiset esteet. Putken jälkeen piti kuitenkin kääntyä taas oikealle, jossa oli hyppy-hyppy-mutkaputki-hyppy-mutkaputki-pyöritys. Tästä jatkettiin toisena esteenä olleelle putkelle, jonka jälkeen kännyttiin oikealle, jossa puomi. Puomilta jatkettiin viimeiselle suoralle eli putki-muuri-hyppy. Ratapiirustus olisi ehkä vähän selkeämpi :)

Miko vielä lähdössä vilkuili taakse, mutta sain sen huomion ja pääsimme aloittamaan. Ensimmäinen suora meni hyvin mutkaputkelle asti, jolta tuli kielto. Heti seuraavalta esteeltä eli A:lta tuli vitonen alastulokontaktin yli hyppäämisestä. Seuraavat esteet meni hyvin mutkaputkelle asti, jossa tuli kielto kun Miko meni haukkumaan tuomarille. Samalta putkelta tuli vielä toinenkin kielto kun Miko tuomarin luota palattuaan ei mennytkään putkeen vaan jäi tiirailemaan yleisöön. Taas mentiin pari estettä hyvin, mutta seuraavasta mutkaputkesta Miko juoksi takaisin lähtöön Tainaa etsimään. Tämän jälkeen loppurata meni hyvin. Ehdin hyvin juosta Mikon mukana, maaliinkin se meni vain vähän edellä. Varmasti väsy jo painoi. Mulle jäi kuitenkin radasta hyvä fiilis, mutta videon katsottuani ei se niin hyvältä näyttänytkään. Taina kyllä kehui Mikon käännöksiä ja meinasi, että hyvältä näytti. Vaikka Miko ei olisi haikaillutkaan Tainan perään, niin ei me puhdasta rataa oltaisi kuitenkaan tehty kun putkilta tuli kiellot ja kontaktivirhe, joten ei se haitannut. Aika 68.66, aikavirhe 8.66, ratavirhe 35, tulos 43.66 ja sijoitus 38. Tältä radalta tuli 1xhyl. Ilmeisesti siitä kun Miko meni takaisin alkuun ja kai siksi poistui radalta?

Välissä oli vain muutama koira ja sitten menimme uudestaan. Toisella kierroksella tuli taas kielto neljännellä esteellä eli mutkaputkella. Olisi ehkä kannattanut vaihtaa ohjaustyyliä kun ei ensimmäisellä kerrallakaan toiminut… Sitten meni taas hyvin, kunnes siltä putkelta, josta piti ensin kääntyä oikealle ja toisella kerralla mennä suoraan muurille ja hypylle, Miko jatkoikin suoraan ja hyppäsi muurin –> hyl. Juuri ennen viimeistä hyppyä Miko jarrutti eikä lopettanut ajanottoa :) Miko tuli takaisin ja pääsimme jatkamaan rataa. Tällä kertaa toinen mutkaputki meni hyvin eikä Miko välittänyt tuomarista, mutta kolmannella mutkaputkella (josta Miko ekalla kerralla juoksi lähtöön) tuli kielto. Loppurata meni hyvin. Toisella radalla Miko oli selkeästi väsyneempi. Siitä jäi huonompi fiilis, mutta se oli meidän parempi rata. Aika 64.54, aikavirhe 4.54, ratavirhe 20, tulos 24.54 ja sijoitus 35. Yhteensä medeissä oli 60 starttia, mutta monet meidän alle jääneistä oli kilpailun ulkopuolisia ja osa keskeyttänyt ja hylättyjä (hyl tuli jos palkkasi koiraa radalla). Sijoittuneita oli 40 eli ei me oikein loistettu taidoillamme :)

Kävimme meidän ratojen jälkeen Tainan ja Leevin kanssa lenkillä. Sitten vielä odoteltiin kun meidän kyyti oli maksimölleissä. Kuusi tuntia meillä taisi vierähtää kisapaikalla ja hieman siinä alkoi tulla jo viileä. Ei taida talvisin olla kovin paljon epiksiä kun suosio oli noin suuri. Miko oli aivan poikki reissun jälkeen.

Nyt sitten pitäisi miettiä millaisen lisenssin hankin ensi vuodelle eli A vai C. Olen C-lisenssin kannalla, mutta toisaalta tuntuu siltä, että jos me ei vielä vuoden päästäkään olla kisavalmiita, niin edistymme aika heikosti. (Episten perusteella olemme kylläkin vielä hyvin kaukana kisavalmiista.) Keinu ja kepit saadaan hyvin sujuviksi varmasti ensi vuoden aikana, mutta sitten on vielä ne maksihypyt… Meillä ei ole mitään kiirettä kisaamaan, joten josko kuitenkin vielä C?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti