maanantai 30. joulukuuta 2013

Suunnitelmat vuodelle 2013

Luvassa siis katsaus siitä, miten onnistuimme saavuttamaan tälle vuodelle asetut tavoitteet.

Agility
Lisenssiä en ole vielä hankkinut, mutta C-lisenssillä edelleen mennään. Kisaamisen aloittaminen ei siis ole tavoitteena, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Tavoitteena on lisätä Mikon motivaatiota ja saada kaikki esteet kisavalmiiksi. Keinun ja keppien hinkkaamisen lisäksi tämä tarkoittaa muurin, renkaan ja pituuden harjoittelua maksikorkeuksin ja -etäisyyksin. Tavoitteena on myös mittauttaa Miko ja hankkia kisakirja sekä kisata mölleissä. Möllikisojen osalta tavoitteena on 0-rata.
Ei aloitettu kisaamista, vaikka sitä yhdessä vaiheessa jo melkein tosissani pohdin. Mutta se ei ollutkaan tavoitteena. En ole kauheasti tehnyt mitään Mikon motivaation lisäämiseksi, joten se tavoite jäi toteutumatta. Kaikki esteet kisavalmiiksi... hmmm... no, Miko osaa kaikki esteet ja voisi suorittaa ne osana rataa. Keinu onnistuu kokonaisena, mutta ei se nopea ole. Muuri, pituus, okseri ja rengas saatiin nostettua maksikorkeuksiin/-pituuksiin. Kepeissä on vielä tekemistä, mutta ainakin helpot keppikulmat onnistuvat osana rataa. Hankin kisakirjan ja Miko mitattiin. Kisasimme myös jonkun verran mölleissä ja teimme kaksi 0-rataa! Agilityn osalta näyttää siis ihan hyvältä :)

Mejä
Tavoitteena on osallistua ainakin pariin kokeeseen, joista yksi on kooikereiden mejämestaruuskoe sekä saada tulos kokeesta. Tavoitteen saavuttamiseksi meidän täytyy harjoitella paljon ahkerammin kuin viime vuonna.
Osallistuimme yhteen kokeeseen, joka oli tuo kooikereiden mejämestaruus. Tulosta ei tullut. Ei me ihan kauhean ahkerasti edes harjoiteltu.

Näyttelyt
Tänäkin vuonna kierrämme näyttelyitä ja tavoitteena on saada Mikolle kolmas serti eli FI MVA-titteli. Kun niitä sertejä ei yrittämättä tule, niin aloitamme "jahdin" toivottavasti jo tammikuussa. Saa nähdä montako sataa kilometriä (ja euroa) näyttelyreissuihin menee tänä vuonna.
Kolmas serti tuli jo alkuvuonna ja Miko sai FI MVA-tittelin nimensä eteen! Aika monta sataa kilometriä näyttelyreissuihin kyllä meni, sillä kävimme mm. Kajaanissa ja Oulussa näyttelyissä :) (Sertijahdissa kertyi 1900 km välillä Helsinki - Kajaani - Helsinki, Helsinki - Turku - Helsinki ja Helsinki - Eura  - Helsinki.) Näyttelyistä tuli enemmänkin kuin osasin odottaa, sillä Miko oli kahdesti ROP ja kerran VSP ja sai vielä kaksi CACIBia!

Toko
Olisiko tämä jo kolmas vuosi putkeen kun asetan tavoitteeksi saada ALO-luokan liikkeet kisavalmiiksi... Se on siis edelleen tavoitteena. Tavoitteen saavuttaminen edellyttää paljon omatoimitreeniä eikä joku treeniryhmäkään olisi pahitteeksi.
Pääsimme kevätkaudella ohjattuihin treeneihin, mutta ei me tänä vuonnakaan kauheasti treenattu. Asetin viime keväänä tavoitteeksi myös luoksepäästävyyden ja juoksutarkastuksen sekä paikalla makuun treenaamisen. Niitäkään ei kauheasti treenattu. Jotain me kuitenkin tehtiin eli osallistuttiin kahdesti möllikokeeseen. Ja ne molemmat meni ihan ok.

Muut
Muita tavoitteita on opettaa Miko koirakeilaamaan, osallistua Dobo-kurssille, kehittää meidän välistä suhdetta, saada ohitukset kuntoon ja teettää ENM- ja vWd-testit. Tavoitteena tai ehkä enemminkin toiveena on, että Miko pysyisi terveenä. Vuoden 2012 saldona oli kennelyskä tammi-helmikuussa, ärtynyt/tulehtunut iho nivusessa toukokuussa, sidekalvontulehdus, allerginen reaktio (turvonnut naama) ja ärtynyt iho toisessa etujalassa kesäkuussa, anturahaava heinäkuussa, toinen pienempi tassuvaiva lokakuussa, paha ripuli ja anaalirauhasvaivat marraskuussa. Eläinlääkäreille meni 700 euroa...
Opeteltiin koirakeilausta, osallistuttiin Dobo-kurssille, teetin ENM- ja vWd-testit (Miko on molemmista vapaa). Meidän suhteessa ja ohituksissa on edelleen parantamisen varaa. Ohituksia innostuin jossain vaiheessa harjoittelemaan, mutta se innostus katosi. Ei ehkä pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, onhan tätä vuotta vielä yksi päivä jäljellä, mutta Miko on tänä vuonna pysynyt terveenä. Eläinlääkärillä kävimme kahdesti ja molemmilla kerroilla oli rokotuksista kyse.


Vuosi 2013 oli hyvä. Meillä oli monta mukavaa hetkeä ja toivottavasti samaa kivaa on myös ensi vuodelle luvassa. Tässä vielä vuoden parhaita paloja:

  • tammikuussa Miko sai Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä vara-sertin hollantilaiselta tuomarilta (ruusuke oli iso ja komea!)
  • maaliskuussa Miko sai Euran ryhmänäyttelyssä kolmannen sertin ja valioitui, Miko oli myös ROP
  • huhtikuussa Miko korkkasi valioluokan Hyvinkään ryhmänäyttelyssä ja oli PU2
  • toukokuussa kävimme kokeilemassa viehejuoksua kooikerporukalla ja se oli todella kivaa puuhaa
  • kesäkuussa osallistuimme RotuRaceen eli viehejuoksukilpailuun ja meidän Kooikerraketten-joukkueen sijoitus oli 7.
  • kesäkuussa ostin agilityn kilpailukirjan ja Miko mitattiin virallisesti maksiksi (jälkimmäinen ei ehkä kuulunut vuoden parhaisiin asioihin, mutta enpä muuta tulosta edes odottanut :) )
  • kesäkuun lopussa reissasimme Saaran & Huugon sekä Pian, Noan & Matin kanssa Mikkeliin kooikereiden mejämestaruuskokeeseen ja vaikka tulosta ei meille tullutkaan, niin meillä oli ihan huippu reissu!
  • heinäkuussa osallistuimme Agirotuun, jossa joukkueemme Kaaos Koohot ei juhlinut tuloksilla, mutta meillä oli kivaa :)
  • heinäkuussa teimme todella mukavan reissun Ouluun, johon kuului mm. kooikertapaaminen sekä kaksi kansainvälistä näyttelyä, joista molemmista Miko nappasi CACIBin, ensimmäisessä oli ROP ja toisessa VSP, ei huono!
  • heinäkuussa myös aloitimme ja päätimme maksiesteet-projektin = Miko kykenee suorittamaan agilityesteet myös maksikorkeuksilla
  • heinäkuun lopussa kävimme ensimmäistä kertaa Nuuksiossa, jossa teimme pitkän lenkin hienoissa maisemissa
  • elokuussa vihdoin se tapahtui: meidän ensimmäinen 0-rata epiksissä ja se oli voittonolla!
  • elokuussa osallistuimme kooikereiden kesäpäiville, jotka pidettiin Kaarinassa ja meillä oli sielläkin todella mukavaa
  • elokuussa oli meidän osalta vuoden viimeinen näyttely, Tervakoski KV, jossa Miko sai kymmenennen kerran putkeen laatuarvosanan "erinomainen"
  • syyskuun lopussa osallistuimme ensimmäistä kertaa möllitokokokeeseen, joka meni ihan hyvin ja sijoitus oli 5.
  • lokakuussa seuramestaruuskisoissa teimme meidän toisen 0-radan, jolla sijoitus oli 3.
  • marraskuussa osallistuimme toisen kerran möllitokokokeeseen ja sekin meni ihan hyvin
  • marraskuussa korkkasimme myös uuden lajin: rally-tokon eli osallistuimme möllikokeeseen, joka meni tilanteeseen ja harjoittelumäärään nähden ok
  • sekä paljon onnistuneita treenejä ja ihan huippuja agilityepiksiä, vaikka niistä monta hylkäystä tulikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti