maanantai 16. joulukuuta 2013

Koira2013

Jéla
On taas jälleen aika kirjoitella jotain. Tässä kahden viikon aikana ei juuri ole mitään tapahtunut. Itsenäisyyspäivänä kävimme agilitytreeneissä, jossa Lotta ideoi meille pienen radan pätkän, tai ei ehkä niin pienen kun esteitä oli noin 12, mutta helpon ainakin. Se meni hyvin ja Miko oli vauhdikas. Kepeille Miko haki kivasti. Ensimmäinen kierros kaatui jo neljännen esteen epäonnistuneeseen takaakiertoon, mutta toinen yritys oli virheetön. Samoin kolmas, mutta vauhti jo tippui. Teimme myös kontaktitreeniä sekä välistävetoja.

Viikonloppuna oli Koira2013 -tapahtuma eli kolmena päivänä tittelinäyttelyitä ja monenlaista muuta ohjelmaa. Tuttuun tapaan Miko jäi kotiin ja minä kävin kameran kanssa kooikerkehien laidalla. Perjantaina menin ensin töihin ja noin tunnin jälkeen kipitin naapuriin Messukeskukseen Helsinki Winner 2013-näyttelyyn. Kooikerit aloittivat kehän heti aamusta. Tittelit menivät hienoille koirille. Kuvia löytyy täältä. Vietin Messukeskuksessa noin 1,5 tuntia ja kipitin sitten takaisin töihin. Sitä ennen kävin pikaisesti tervehtimässä Mikon Monica-kasvattajaa. Messarissa oli mukavan väljää perjantaiaamusta, joten olisi kannattanut jo silloin tehdä ostokset. Mutta työt kutsuivat. Illalla oli pikkujoulut, joten agilitytreenit jäivät välistä.

Joda
Lauantaina kooikerit taas aloittivat kehässä, joten oli aikainen herätys. Pohjoismaiden voittaja 2013 oli houkutellut reilusti enemmän kooikereita paikalle kuin muut näyttelyt. Kehässä pyörähti Mikon siskopuoli Joda (Estaika's Loving Lily) ja kävin tyttöstä myös tervehtimässä. Kovin oli isänsä Gipin näköinen. Mukavalta tytöltä vaikutti ja Joda innostui pussailemaan minua :) Jälleen tuomari valitsi nätit koirat voittajiksi. Kuvia täällä. Kooikerkehän jälkeen pääsin kuvaamaan äiti ja tytär voittajat Keiran (Bullbenz Kooi Uma Geri) ja Maggien (Oorbellen Maggie). Ehdin tehdä sen jälkeen joitain ostoksia ja kuvata temppunäytöksen kooikereita kunnes alkoi osteopaatti Maaria Kaiperlan luento. Messukeskuksessa vierähti pidempään kuin oli tarkoitus, joten opiskeluun liittyvät asiat sai siirtyä seuraavalle päivälle.

Gimma
Sunnuntaina sainkin nukkua pitkään, sillä kooikerit olivat viimeisten joukossa kehässä. Voittaja 2013 -näyttelyyn oli ilmoitettu viisi Estaika's-koohoa eli oli mahdollisuus esittää kasvattajaluokka. Harvinaista :) Harmittavasti Milo (Estaika's Cyrus) ei päässytkään vielä tekemään debyyttiä veteraanikehässä. Veteraanit olivat eri tuomarilla ja ne kävivät kehässä ensin. Veteraaninartuissa esiintyi ensi kertaa Beta (Estaika's Calliope), joka sai hienosti VV-13 tittelin ja oli VSP VET. Shanti (Callitris Girello Erminia) oli ROP VET ja urosten veteraanitittelin saaja. Beta ja Shanti ovat vanha pariskunta, heidän jälkeläisiä ovat Estaika's B-pentue :) Lopulta Shanti ja Beta olivat myös ROP ja VSP eli heille tuplatittelit. Juniorivoittaja oli Justus (Estaika's Just In Bieber). Näitäkin voittajia pääsin kuvaamaan :) Oli hienoa, että Estaika's kooikereille tuli sunnuntain titteleistä 3/6. Kehässä kävivät myös Jéla (Estaika's Just Beautiful), joka oli myös muina päivinä kehässä ja Gimma (Estaika's Gossip Girl). Kasvattajaluokka jäi esittämättä, sillä yksi laatuarvosana H mahtui joukkoon. Sunnuntaina ehdin paremmin vaihtaa kuulumisia Monican kanssa sekä Mikon Seeda-emän omistajan Heidin kanssa. Kuvia näyttelystä täällä. Ostin päivän päätteeksi Mikolle joululahjat ja lähdin sitten kotiin. Taas paljon myöhemmin kuin odotin, joten jäi sitten ne opiskelut.

Tänään alkoi tämän vuoden viimeinen työ- ja kouluviikko. Tällä viikolla on tietenkin kaikki tentit, joihin olisi pitänyt viikonloppuna lukea... On kyllä ollut niin kiireinen ja stressaava tämä loppuvuosi, että odotan innolla loman alkamista.

Maggie & Keira

Shanti & Beta

Beta

Justus

2 kommenttia:

  1. Hei Suvi!
    Kiitos hienoista kuvista niin kauniista koikkereista! Oli mukava nähdä kuvat, kun en itse päässyt viikonlopun näyttelyihin
    katsomaan.
    Terveisin Helena sekä Essi ja Penny koohot

    VastaaPoista