perjantai 27. joulukuuta 2013

Mikon joulu

Meillä joulua vietettiin molempien vanhempieni luona. Jouluaattona meidän perhe suuntasi äidin luokse Rekolaan Vantaalle. Molemmat sisarukseni viettivät aaton muualla. Miko käyttäytyi pääosin hyvin, vaikka paikalla oli kolme nuorta miestä, joita Miko on harvakseltaan nähnyt. Yleensä Miko on ensin haukkunut heille, mutta tällä kertaa kaikki miehet olivat ok. Ainoastaan äidin tulevaa anoppia kohtaan Miko käyttäytyi sopimattomasti. En tiedä mikä hänessä oli niin ihanaa, mutta Mikolle olisi kelvannut hieman vanhempi tyttöystävä... Miko viihtyi pääosin keittiössä ja kai se oli ihan kannattavaa, kun ilmeisesti Miko oli päässyt kinkusta osingoille. Perinteiseen tapaan uunissa lämpesi muiden laatikkojen kanssa Mikolle (ja Markukselle) maksalaatikkoa. Ruokailun ajan Miko oli ihmeen näkymätön eikä normaaliin tapaan ollut kerjäämässä. Joulupukki käväisi jakamassa lahjat, vaikka ihan aikuisten kesken olimmekin. Miko ensin haukahti pukille, mutta taisi sitten tunnistaa hänet... Miko oli ollut kiltti poika, kun pukki toi kolme lahjaa. Miko oli taas aivan innoissaan lahjojen avaamisesta. Ensimmäisestä paketista löytyi se kaikkein mieluisin lahja, joten muut paketit eivät enää niin kauheasti kiinnostaneet. Mieluinen lahja oli pörröinen Kong Wubba. Sen kanssa Miko riehui kovasti ja kovat vetoleikitkin sillä sai aikaiseksi. Koska Miko sai puuhata lelunsa kanssa ihan vapaasti, niin lelu ei selvinnyt kotiin asti... Miko sai lahjaksi myös herkkuja ja älypelin. Älypeliä Miko pääsi kokeilemaan kun oli hieman rauhoittunut. Ihan ehkä Mikolla ei vielä välähtänyt, mutta kyllä se namit sai piiloista syötyä.




Joulupäivänä menimme taas äitini luokse ja tällä kertaa myös sisarukseni perheineen tulivat sinne kuten myös siskoni kämppis lapsineen. Miko oli hieman rauhallisempi kuin edellisenä päivänä, sillä paikalla oli neljä noin 5-7-vuotiasta lasta. Miko oli hieman hämillään kaikesta hälinästä ympärillä, mutta hienosti se taas oli lasten seurassa. Myös veljeni muutaman viikon ikäistä vauvaa Miko kävi katsomassa. Lapsista ainoa tyttö tykkäsi paljon koirista ja hän oli kovasti Mikoa halailemassa. Vähän heitä piti pitää silmällä, sillä touhu näytti siltä, ettei Miko sitä loputtomiin siedä. Jälleen Miko vietti paljon aikaa keittiössä ja välillä se oli siellä ihan yksinään mm. katsomassa uunia, jossa laatikot olivat lämpenemässä. Hassu poika :) Muutamia lahjoja oli myös jaossa ja Miko kävi tietenkin haistelemassa kaikki paketit. Miko sai avata saamani lahjat. On se vaan kiva katsoa kuinka toinen niin innoissaan repii paketteja auki.



Tapaninpäivänä oli vuorossa vierailu isän luona Pohjois-Haagassa. Pojat jäivät tällä kertaa kotiin. Mikoa en halunnut ottaa mukaan, sillä sitä ahdistaa isän isot koirat ja koska isälle oli tulossa myös sama lapsilauma kuin joulupäivänä oli äidin luona. Liian innokkaat tyttökoirat ja halaileva koirahullu ei tuntunut hyvältä yhdistelmältä, sillä ahdistuva pikkumies voisi ryhtyä puolustuskannalle.

Vietimme jälleen mukavan joulun ja nyt seuraavaksi toivon, ettei ennen sallittua ajankohtaa raketteja paukuteltaisi. Tänään jo yksi pamaus kuului...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti