lauantai 5. marraskuuta 2011

Tokoa ja agilitya


Varasin meidän lähellä, Konalassa, olevasta koirakoulusta pienen tilan tokotreeneille. Pienen tilan vuokra ennen klo 17 oli 10e/h, joten sen kyllä maksaa yksinkin. Koitin kuitenkin saada porukkaa mukaan ja ilmoitin varaukset meidän tokoporukalle. Ihan keskenämme saimme kuitenkin Mikon kanssa treenailla. Tilassa oli peili, joka oli tosi kiva. Heti näki jos Mikon perusasento oli vino ja näin miten Miko on silloin kun käännän sille selän (paikkamakuussa ja luoksetulossa) sekä miten nopeasti se meni maahan/jäi seisomaan.

Seuraaminen oli yllättävän hyvännäköistä eli Miko piti hyvin kontaktia, vaikka oma katse oli suoraan eteen ja oli sopivan lähellä, mutta seuraamispaikka on aivan liian takana. Harjoittelimme myös käännöksiä paikalla sekä seuraamisessa, liikkeestä maahan ja seis, paikalla makuuta ja luoksetuloa. Liikkeestä maahan meni oikein hyvin, mutta meidän bravuuri liikkeestä seis tökki. Jouduin ottamaan kädellä pysäytykset alkuun mukaan ennen kuin alkoi toimia pelkällä käskyllä. Paikalla makaamista tein kahdessa osassa. Ensin jonkin aikaa, sitten palkkaus ja vielä puoli minuuttia. Toisella kerralla yritin minuuttia, mutta 45s jälkeen Miko nousi ylös ja lähti maahan-käskyn jälkeen tulemaan luokseni. Nousemista oli edeltänyt takapään liikkuminen. Luoksetuloon sain noin 8 metrin välimatkan. Miko tuli ihan vauhdikkaasti laukaten luokse, mutta lähempänä hidasti raviin.

Tilassa oli näyttelypöytä, jossa harjoittelimme seisomista. Pöytä oli vähän huojuva, joten siinä saikin hyvää pöytätreeniä. Harjoittelimme myös kiertamistä pallin ympäri. Aluksi Miko tarjosi tassujen nostamista pallin päälle. Kiertämistä pitäisi harjoitella enemmän, sillä kovin pitkältä lähetys ei onnistu vaan Miko pitää saattaa. Parhaimmillaan lähetin Mikon ehkä 1,5 - 2 metrin päästä.

Tunti oli pitkä aika treeneihin, joten välillä vaan istuttiin ja 45min jälkeen jo lähdettiin. Namitkin oli loppunut. Miko teki ihan mukavalla innolla, mutta oli kuitenkin vähän vaisu. Leikeistä se ei oikein tahtonut innostua, vaikka vinkupallon perään aina juoksikin. Maanantaina menemme uudestaan ja saa nähdä saammeko nyt seuraa.

Lauantaiaamupäivästä menimme Kivikon kentälle omatoimiagitreeneihin. Teimme ensin kahta hyppytekniikkaharjoitusta, alastulo ja etäisyys sekä liikkuva hyppy. Liikkuvassa hypyssä oli etäisyytenä 5-5-8 jalkaa. Mikolta onnistui etäisyyden arviointi hyvin eikä sen tarvinnut ottaa ylimääräisiä laukka-askelia. Teimme 4-5 toistoa ja kaikki näytti menevän hyvin. Harmi kun ei ole niitä videolla. Alastulossa ja etäisyydessä oli 5-8-8 jalkaa. Tuossa harjoituksessa toinen hyppy on okseri, jonka jälkeen tulee pidemmät etäisyydet. Tämäkin meni Mikolta oikein hienosti. Kontaktiesteistä harjoittelimme vain keinua. Ensin teimme pelkkää ylösnousemista. Vaikka viime kerrat olemmekin harjoitelleet alastuloa, joka ei ole ihan Mikon mieleen, niin kovin innokkaasti se meni keinulle ja ihan omin päin, joten onneksi hypyn siiveke oli jo alla. Ylöstulojen jälkeen harjoittelimme alastuloa. Vaihdoin siivekkeen toiselle puolelle, sillä maksipöytä oli treeniporukan rakentaman radan takana enkä sitä yksin olisi saanut muutenkaan. Siiveke olikin ihan hyvä vaihtoehto, sillä keinun toinen pää jäi vain noin 20cm päähän maasta. Huono puoli oli se, että Miko piti nostaa ylös. Miko ei tykkää nostamisesta, joten parin kerran jälkeen se alkoi mennä karkuun kun näki nostoaikeeni. Helpommaksi osoittautui sitten se, että Miko nousi väärästä päästä ylös, kääntyi ympäri ja suoritti sitten keinun. Keinautus maahan oli juuri Mikolle sopiva. Muuta ei sitten tehtykään. Miko oli varsinkin alkuun kovin innokas ja sen olisi varmasti tehnyt kovin mieli juosta, mutta en viitsinyt sitä juoksuttaa.

Askartelin meille kontaktiharjoittelualustan. Miko jännittää sitä kovasti, joten paljon on työtä, että Miko alkaa luottaa lautaan. Mattokin taitaa olla hieman liian liukas...



Sarjassa Mikon hassut istumiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti