sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Takaaleikkauksia


Viime viikon irtoamisharjoitusten jatkoksi tällä kertaa oli luvassa takaaleikkauksia. Kooikerit oli hyvin edustettuna, sillä meidän ryhmässä oli Miko ja Mizy sekä yksi maksikoira ja viereisellä kentällä treenaili Nero. Ei tainnut pentujenkaan ryhmässä olla tänään moni paikalla.


Melko simppelillä radalla tehtiin takaaleikkausharjoitukset ja niitähän tehtiin runsaasti. Takaaleikkaus tehtiin esteillä 3, 4, 7, 8, 11, 12, 15 ja 16 eli putkella ja sen jälkeisillä hypyillä. Aloitimme esteillä 1-4 ja 1-5. Kun tämä sujui tehtiin esteet 1-9. Seuraavalla kierroksella tehtiin rata loppuun eli esteet 10-17. Meillä meni oikein kivasti. Putkilla takaaleikkauksissa ei ollut mitään ongelmaa ja hypyilläkin alkoi toimia sitten kun itse osasin ohjata oikein. Ongelmana oli se, että hyppyjen jälkeen hidastin ja varmistin, että Miko tulee mukana ja lähetin sen sitten putkeen, mutta putken jälkeen en jäänytkään varmistelemaan vaan menin vain. Putkelta piti ottaa koira mukaan ja näyttää kunnolla seuraavalle hypylle. Ihan lopuksi tehtiin koko rata ja välissä piti palkata. En suunnitellut missä välissä Mikon palkkaan, joten tuli tehtyä vähän liian pitkä pätkä ja Miko meni sitten yhden hypyn ohi. Palkkasin kuitenkin ja Miko pysyi kohtuu innokkaana.

Välissä teimme eteenlähetysharjoituksen, jossa oli hyppy-putki-hyppy. Ensin pistin namikipon putken jälkeen ja onnistuneen suorituksen jälkeen siirsin sen hypyn taakse. Ensin lähdin Mikon mukaan, mutta seuraavat kerrat jäin paikoilleni ja silti Miko hienosti paineli namikipolle asti. Teimme myös pari keinuharjoitusta. Vähän oli tahmeaa, mutta onnistuneet suoritukset kuitenkin. Kouluttaja kehui lopuksi meidän takaaleikkauksia, jotka oli mennyt oikein hyvin. Hän vielä sanoi, että Miko pitäisi palkata 3-4 esteen jälkeen. Siinä pitkässä pätkässä kouluttaja huomasi, että Mikolta alkoi into kadota kun palkkaa ei tullutkaan. Kouluttaja sanoi myös, että Mikolla oli taas kivasti intoa. Saa nähdä miten käy kun meidän seuraava agilitykerta taitaa olla epiksissä. Ensi sunnuntaina jätän treenit välistä, koska meinaan mennä Voittajaan katsomaan koohot. Kooikerit on niin myöhään kehässä, etten ehtisi treeneihin ja Voittaja menee nyt agien edelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti