maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kontaktitreenit


Sunnuntai-iltana hieroin ja venyttelin Mikon jalkoja. Takajaloissa ei tuntunut mitään kipeää kohtaa, mutta vasenta etureittä ei pystynyt kovin paljon venyttämään. Samoin sisäreiden venytys ei onnistunut kun Miko ei antanut nostaa koipea. Oikealla puolella ei ollut mitään ongelmaa. Miko kyllä nostaa merkkaillessa myös vasenta koipea. Voisi siis olla aika viedä Miko ihan ammattilaiselle hierottavaksi. Pitää sellainen etsiä pääkaupunkiseudulta. Fyssarille voisi kesän jälkeen varailla aikaa. Peitsaamisen lisäksi toinen syy, jonka takia Mikoa fyssarilla haluan käyttää, on se, ettei se nykyään juurikaan istu normaalisti. Miko istuu lonkallaan tai pyllyllään eikä jalkojen päällä. Paitsi silloin kun käsken sen istumaan. Tässä yksi esimerkki:

Pahoittelen hieman törkeää kuvaa...

Tänään kävimme Kivikossa puolen tunnin kontaktitehotreenissä. Yhdessä puolituntisessa oli kaksi koirakkoa ja meidän kanssa oli Elisa ja Remus. Miko oli odotellessa tosi kiinnostunut Remuksesta, mutta ei onneksi ollut treenien aikana menossa Remuksen luo, vaikka koko ajan molemmat olivatkin vapaina. Teimme harjoituksia vuorotellen, joten siksi koiria ei pistetty hihnaan odottelemaan. Aloitimme puomista ja ensin näytimme miten sen sujuu. Miko jo heti ensimmäisellä kerralla koski hienosti alustaa, joten oppi alkaa mennä perille. Kouluttajamme otti molemmilta nameja ja toimi koirien palkkaajana. Mikolla alkoi mukavasti vauhti lisääntyä parin ensimmäisen toiston jälkeen. Harjoittelimme myös niin, että ohjaaja jatkaa matkaa, lähtee sivulle tai jää jälkeen. Miko ei jäänyt kontaktille kun itse painelin edellä, mutta sivulle meneminen ei haitannut. Jos jäin jälkeen, alkoi Miko hidastella, mutta koske-käskyn jälkeen jatkoi matkaa ja koski alustaan. Toistojen lisääntyessä alkoi vauhti taas hiipua ja ennen A:lle menoa kouluttaja kyseli miten Miko kestää toistoja. Vähän huonosti, vastasin.

A:lla taas ensin näytettiin miten se menee ja Miko oli taas oikein hyvä. A:lla tehtiin myös niin, että ohjaaja lähtee vähän sivuun tai jää jälkeen. Sivulle meneminen ei taaskaan haitannut, mutta kun jäin jälkeen Mikokin pysähtyi. Yksi syy siihen oli varmasti se, että pysähdyin aika yhtäkkiä. Kerran Miko jäi oman pysähdyksen jälkeen ylös istumaan, mutta jatkoi alas käskyn jälkeen. Montaa toistoa A:lla ei otettu kun Mikolle alkoi jo riittää.

Kentän aidan toisella puolella oli Elisan isä pikku-Neron kanssa ja sehän Mikoa kiinnosti. Mikoa sai useamman kerran kutsua ennen kuin se edes käänsi päätään pois pennusta. Miko ei tainnut muistaa, että näki Neron viikko sitten eikä pitänyt sitä kiinnostavana... Vuoron loputtua kävin vähän silittelemässä Neroa kun se oli sylissä ja voi miten ihana se olikaan! Nero tervehti niin innoissaan, ettei sylissä meinannut pysyä ja se tahtoi pusutella. Tosi suloinen.

Tärkein asia, joka treeneissä nousi esille, oli vapautuskäsky. Vapauttelen Mikoa eri käskyillä ja välillä Miko lähtee kontaktilta ilman lupaa.

Kontaktiharjoittelua sunnuntailta: Miko ja sen huima vauhti :)
Tämä kuva siksi, että siinä näkyy tuo kontaktiviritelmä. Kyllä
Miko ihan ravasikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti