perjantai 23. toukokuuta 2014

Nyt sujuu!

Keskiviikkona vinttikoiraradalla oli Koiraharrastuspäivä, jossa olisi tehnyt mieli pyörähtää ennen illan tokoja, koska siellä olisi ollut myös viehejuoksua. Viime aikoina aktiviteetteja on ollut ihan riittävästi, joten jätettiin sitten välistä. Tämän viikon viikonloppu oli vapaa vielä alkuviikosta, mutta sitten löysin meille tekemistä: lauantaina valokuvaukseen ja sunnuntaina rally-tokoepiksiin. Ehkä sitten juhannuksena saa nukkua pitkään :) Nyt on myös varmistunut, että pääsemme joukkueissa kisaamaan kahdessa eri lajissa. Kesäkuun RotuRacessa Miko on joukkueessa KiitoKoohot ja heinäkuun Agirodussa Miko on ALO medi joukkueessa Oranje Koohon Jeugdbende ja varakoirana KIL medi joukkueessa Oranje Koohon Altijd. Agilityssa kisaamisen aloittamisesta konsultoin fyssarin kanssa. Hän näytti suunnitelmille vihreää valoa, vaikka toi esiin pari huomioitavaa asiaa. Katselin kisakalenteria, joka näyttää siltä, että jos ensimmäiset kisamme eivät ole kesäkuun alussa, niin ne voivat olla aikaisintaan elokuussa. Katsellaan.

Tokotreeneissä harjoiteltiin ruutua ja liikkeestä maahan menoa. Hyppy oli alun perin suunnitelmissa, mutta hallin este oli viety jo kentälle, jossa on viikonloppuna tokokoe. Maahan menoa harjoittelin kutsumalla Mikoa luokse ja käskemällä sitten maahan. Häiriötä ja kestoa harjoittelin kävelemällä Mikon ympäri. Ruutuun vietiin Mikon namikuppi, jonne lähetin sen noin metrin päästä ruudusta. Parin kerran jälkeen kokeilimme ilman kuppia, jolloin Miko juoksi ruutuun yhtä vauhdikkaasti kuin kupin ollessa siellä ja onnistuin vielä palkkaamaan heittämällä nakin Mikon eteen ihan täydellisellä ajoituksella :) Tämän jälkeen kokeilimme taas kupin kanssa ja sitten taas ilman kuppia. Mikolla oli tosi hyvä vire koko ruututreenin ajan. Välissä teimme lisää liikkeestä maahan harjoittelua sekä pari pientä paikkamakuuta. Miko makasi hienosti paikallaan, vaikka pienessä hallissa oli koko ajan muita ympärillä treenaamassa. Muutenkin treenit olivat paljon paremmat kuin viime viikolla eikä Miko nyt paineistunut, ainakaan niin paljoa. Ruudun lisäksi ohjaaja katsoi kaikilta jäävän liikkeen tilanteen. Meillä meni ihan hyvin ja Miko sai taas hyvää palautetta ripeästä maahanmenosta.

Torstaille olin ostanut rally-tokotreenit. Harjoittelimme ensin merkkiä, joka tulee mestariluokassa. Sitten harjoittelimme erilaisia puolenvaihtoja. Ensimmäinen oli takakautta puolenvaihto, toinen jalkojen välistä ja kolmas edestä. Kaikki puolenvaihdot tehtiin liikkeessä. Mikon kanssa kaikki kolme menivät hyvin. Viimeiseksi teimme radan, jossa oli meille uusia kylttejä. Hankalin oli tuplasaksalainen, jossa tehtiin kaksi täyskäännöstä peräkkäin. Se ei ollut helppoa ilman koiraa eikä myöskään koiran kanssa, vaikka hahmottaminen olikin silloin helpompaa. Selviydyimme radasta ihan hyvin ja Mikon "kaukot" eli eri kylteillä tehnyt istumiset, seisomiset ja maahan menot saivat kehuja. Jonkin verran itse sähläsin, joten pitäisi sitten sunnuntaina ottaa vähän rennommin. Vaikka nämä olivat kolmannet treenit putkeen, niin hienosti Miko vielä jaksoi. Nämä olivat oikein hyvin suunnitellut treenit, joten onneksi meille on paikka ostettuna seuraavankin viikon treeneihin :)

Keskiviikkona poimin Mikon rintakarvoista jälleen yhden punkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti