lauantai 8. helmikuuta 2014

Täällä taas

Oho, ei ole blogikirjoittelu aktivoitunut loppuvuoden hiljaiselon jälkeen, kun neljän viikon tauko on ollut... No, mutta mitäpä sitä kirjoittelemaan jos mitään kirjoittamisen arvoista ei ole tapahtunut. Agilitytreeneissä oli kolmen viikon tauko, kun työt on haitannut harrastamista ja flunssassakin olin. Heti joululoman jälkeen meillä otettiin töissä käyttöön uusi järjestelmä, jonka pääkäyttäjä olen ja ohjelman parissa olen tehnyt tiiviisti töitä siitä lähtien, kun vieläkään kaikki ei ole valmista. Jotain hyvää pitkistä työpäivistä, voin nimittäin pitää talvilomaviikon vapaata kertyneiden saldojen vuoksi. Opinnotkin ovat alkaneet ja nämä vuoden pari ensimmäistä kuukautta ovat melko kiireisiä. Onneksi opiskelujen ja töiden osalta helpottaa keväällä, kun koittaa taas koiraharrastusten aika.

Viime viikonloppuna kävimme lenkkeilemässä Jättärillä. Tarkoituksena oli ottaa kuvia nätissä talvisäässä, kun kuvia on tullut viime aikoina otettua niin vähän. Aurinko ei tietenkään paistanut enää aamun jälkeen, joten harmaata oli, mutta tulipahan edes joitain talvisia kuvia. Nyt on taas niin lämmintä ja vettä sataa, ettei kunnon talvikuvia varmaan enää edes saa. Vaikuttaa siltä, että tällä kertaa kunnon talvesta sai nauttia vaan muutaman viikon verran... Onhan tässä toki vielä aikaa kevääseen. Matka meiltä Jättärille ja takaisin on noin 10 km, joten vaihteeksi tuli vähän pidempi lenkki.




Perjantaina agilitytreeneissä teimme alkuun pientä, helppoa radanpätkää. Toivoisin, että Mikolla riittäisi virtaa ja intoa treeneissä, kun on ollut taukoa, mutta ei tauolla ole vaikutusta. Alkuun meno oli vähän vaisua eikä ehtimisen kanssa ollut ongelmaa, kun juoksin Mikoa kovempaa. Harjoittelimme takaakiertoa yhdellä hypyllä ja se meni jo innokkaammin. Tauon jälkeen teimme muutaman kerran keppejä (6 kpl) molemmin puolin ohjaten. "Vaikeammalla puolella" ohjatessa mukana oli hyppy ja kulma kepeille oli melko jyrkkä (en tiedä oikeita termejä, mutta ehkäpä avokulman vastakohta :) ). Olin ihan yllättynyt kuinka hyvin kepit siitä huolimatta meni. Teimme vielä A:ta namikupin kanssa, sillä viime aikoina ongelmia on aiheuttanut 2on2off asentoon jääminen, tai siis jäämättömyys. Aluksi takajalat tulivat pois kontaktilta, mutta sitten alkoi sujua, kun namikupin oikea etäisyys löytyi.

Lopuksi aikaa jäi 15 min, jonka hyödynsin tokoiluun. Ensin pari luoksetuloa, sitten seuraamista sekä jääviä liikkeitä. Seuraaminen oli normaalia parempaa, mutta pari jäävien ennakointia mahtui mukaan. Liikkeestä maahan oli nappisuoritus, mutta liikkeestä seisominen ei tahtonut onnistua. Muutaman kerran kun muistuttelin Mikolle mitä se "seis" tarkoittikaan, niin alkoi sujua. Ihan viimeiseksi harjoiteltiin vielä saksalaista yhdellä hypyllä.

Espoossa oli kovin sumuista. Menomatkalla bussipysäkiltä kohti Sporttikoirahallia oli ihan kivannäköistä kun joka puolella oli valkoista, mutta paluumatkalla oli jo pimeää, joka teki usvaisuudesta vähän pelottavaa. Ensi viikolla on treenejä kaksin kappalein tiedossa, agilitya ja rally-tokoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti