keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kesäksi kuntoon

Tällä viikolla alkoi projekti "kesäksi kuntoon". Tarkoituksena on, että olisimme molemmat (tai ainakin Miko) hyvässä kunnossa kun ohjatut agilitytreenit alkavat tai viimeistään silloin kun aloitamme kisaamisen. Talvikausi on ollut melko ei-aktiivista aikaa enkä ole viimeisimmän fyssarikäynnin jälkeen harjoittanut Mikon syviä lihaksi kuin muutaman kerran. Ylimääräistä painoakin on Mikolle kertynyt, kun aktiivitonta aikaa ei ole huomioitu ruokinnassa ja loppuvuoden kiireiden vuoksi tuli annettua Mikolle ylimääräistä purtavaa aktiviteetiksi. Ja ruoalla tuli myös paikattua huonoa omaatuntoa siitä, etten ehtinyt pahemmin Mikon kanssa touhuta.

Ylimääräinen paino on ollut jo työn alla, mutta tänään punnitsin Mikon "lähtöpainon". Tosin en saanut lukemaa, joka olisi kelvannut, joten jos vain muistan, niin huomenna Miko voisi piipahtaa eläinlääkärin vaa'alla. Wiillä punnittuna Mikon painoksi tuli 14 kg, oikealla vaa'alla Markus punnitsi ensin itsensä, sitten Miko sylissä ja erotukseksi tuli 14,1 kg, houkuttelemalla Mikon vaa'an päälle tuli lukemat 15,3 kg, 14,1 kg ja 14 kg. Näistä voisi päätellä, että 14 kg olisi oikea luku, mutta Miko ei ole koskaan aikuisena painanut niin vähää. Se ei siis voi pitää paikkaansa, sillä vaikka Miko onkin solakan näköinen, niin kyllä sen kyljissä tuntuu ylimääräistä. Pidän Mikon ihannepainona noin 14,4 kg, mutta agilitya varten olisi varmaan hyvä painaa vähän vähemmänkin.

Onpas Mikolla jumppavälineitä!


Maanantaina kaivoin fyssarin ohjeet esiin ja Miko pääsi jumppaamaan. Mikon on aikaisemmin täytynyt pyöriä sohvatyynyn päällä, mutta koska se sujuu jo niin hyvin, niin alustaa piti pienentää. Fyssarilla oli hyvänkokoinen tasapainotyyny, jonka hän oli tilannut ulkomailta, kun Suomesta ei isompia silloin saanut. Meillä ei ollut mitään sopivankokoista alustaa, koska fyssarin ehdottama vati, jota käytämme yhdessä harjoituksessa, on ainakin vielä liian pieni. Maanantaina uskaltauduin tilaamaan ensimmäistä kertaa tavaraa ulkomailta (Saksan Amazonista) ja samalla katsoin tasapainotyynytarjonnan. Niitä löytyi vaikka kuinka, mutta lähes kaikki samaa kokoa ja vain pari isompaa. Googlaamalla löysin yhden suomalaisen verkkokaupan, josta sai halkaisijaltaan 55 cm tasapainotyynyn. Tilasin sen, koska hinta oli yhtä kallis kuin Amazonissa. Tasapainotyyny tuli tänään ja se on juuri sopiva!

Mikon harjoitusohjelmaan kuuluu fyssarin antamat harjoitukset: istu-seiso -vaihdot etujalat pesuvadilla, tasapainotyynyllä pyöriminen ja peruuttaminen pää alhaalla/selän jatkeena muutaman askeleen, sitten istumaan ja ponnahdus ylös sekä takapäänkäyttöharjoituksia, doboilua dobopallolla ja pienemmällä tasapainotyynyllä. Harjoituksia pitäisi tehdä joka toinen päivä, tällä viikolla on jo kaksi treenikertaa takana. Ehkä jossain vaiheessa kokeilemme vielä juoksulenkkejä, vaikka aikaisemmin into on laantunut melko pian. Keväämmällä ajattelin kokeilla töihin pyöräilyä. Matkaa töihin on noin 6-7 km/suunta, joten matkan ei pitäisi olla ongelma. Omalta osalta kunnonkohotus/liikkuminen ylipäänsä olisi varmasti paljon helpompaa, jos minulla olisi joskus ollut joku liikuntaharrastus. Pitää vaan kovasti yrittää ja tsempata, jotta kesällä olisimme molemmat hyvässä kunnossa.

Tasapainotyynyllä pyörimistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti