sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Putkitreeniä

Minun oli jo jonkin aikaa tehnyt mieli kokeilla Mikon kanssa pientä putkirallattelua, sillä Miko on kovin innoissaan tehnyt treeneissä pieniä pätkiä agilitya. Samaa teimme myös Rion kanssa. Hallissa oli valmiina yksi mutkaputki nurkassa, jota en halunnut siirtää. Jälkikäteen voin todeta, että olisi kannattanut siirtää se hieman keskemmälle kenttää ja enemmän U:n muotoon. Rion kanssa en edes ajatellut koko pätkän tekemistä (eli putkisuora edestakaisin), vaan ajattelin tehdä putkisuoran kertaalleen ja aloittaa viimeisestä putkesta. Nurkassa ollut putki oli ongelmainen, sillä putken takana seinässä oli mötikkä, jolle Rio kävi haukkumassa (se haukkui sille myös viime treeneissä, tällä kertaa Rio haukkui myös pussille ja perinteisesti kävi toisessa nurkassa haukkumassa häkeille). Teimme ensin nurkkaputkea yksinään ja onnistumisprosentti oli alle 50 %. Yritin silti vielä niin, että ensin oli suoraputki ja sitten nurkan mutkaputki. Ei se tietenkään onnistunut, sillä Rio ei vielä oikein kykene odottamaan suoran putken edessä, joten en saanut riittävää etumatkaa, jotta minulla olisi ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä ohjata Rio mutkaputkeen. Isäntä piti parin toiston ajan Rioa paikoillaan, mutta ei Rio silloinkaan mennyt mutkaputkeen. Rio pääsi sitten tauolle ja harmittelin, että tuli turhaan kulutettua aikaa sellaiseen, jonka onnistumismahdollisuudet olivat huonot.


Miko pääsi tekemään putkirallin kokonaisuudessaan. Miko tuntui vähän hitaalta, vaikka innoissaan se näytti juoksevan putkesta toiseen. Teimme kaksi toistoa ja sen jälkeen oli valitettavasti Mikon treenit ohi. Rion kanssa hinkkaamiseen meni niin paljon aikaa. Miko tykkäsi, että pääsi juoksemaan putkia ja lelun kanssa. Pahoittelen, että jätin videolle Mikon molemmat rallattelut vinkupallon kanssa, mutta minun mielestä on kiva katsoa, kun sillä on kivaa :) Mikon kanssa treenaaminen on aina ollut aika takkuavaa, sillä sen motivointi on ollut vaikeaa. Nyt kun teemme pieniä pätkiä agilitya ilman mitään paineita, niin molemmilla on paljon kivempaa. Minulle se, että Miko tekee kohtalaisen hyvällä vireellä ja jopa haukahtaa ennen putkeen juoksemista, on tosi iso juttu ja se tuo paljon hyvää mieltä. Onhan meillä toki ollut paljon hyviä treenejä silloinkin, kun aktiivisesti harrastettiin, mutta aika paljon niitä ei niin kivojakin.



Rion toisella vuorolla helpotin treeniä ja aloitimmekin ensimmäisestä mutkaputkesta. Ensin namikuppi oli mutkaputken jälkeen, sitten suoran putken suulla, sitten suoran putken jälkeen ja sitten viimeisen mutkaputken suulla. Kolmen putken suora saatiin melkein kerran onnistumaan, mutta sitten Rio tulikin takaisin putkesta (niin kävi monta kertaa nurkan putken kanssa). Olin jo tosi tyytyväinen siihen, että mutkaputken ja suoran putken yhdistelmä toimi. Ensi kerralla voisi kokeilla hyppyesteillä suoraa ilman namikuppia ja heittää palloa palkaksi. Pallon täytyy olla taskussa, sillä Rio ei kykene katsomaan eteenpäin, jos pallo on kädessä. Sellaisen havainnon tein videolta, että voisin enemmän tehdä sitä, että pyydän Rion istumaan ja annan lähtöluvan, kun se katsoo kohti estettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti