torstai 7. kesäkuuta 2012

Hissistä, sairastelusta & tokosta


Viime perjantaiaamuna ennen kun ehdin lähteä töihin, postiluukusta tipahti lappu, joka kertoi, että rappua ja hissiä saa alkaa käyttää. Lähdin töihin vielä parvekkeen kautta, mutta kyllä pojilla riitti ihmettelemistä kun tulin kotiin ihan oikean ulko-oven kautta. Meidän uusi rappu on jännästi toteutettu. Hissi on jotain ihme merkkiä ja hidas, mutta en valita, kun ei enää tarvitse kantaa painavia kauppakasseja 4. kerrokseen. En ole koskaan ennen nähnyt hissiä, joka itsekseen palaa ihan alas. Meillä on kellari puoli kerrosta sisääntulokerrosta alempana, joten hissi ei ole koskaan valmiiksi meidän kerroksessa tai sisääntulokerroksessa, kun se on aina kellarissa. Jännää. Väliaikaisen porrasrakennelman purkaminen alkoi maanantaina ja tänään olemme jo saaneet nauttia luonnonvalosta olohuoneessa ensimmäistä kertaa vuoteen, ihanaa!

Portaat tuottaa taas päänvaivaa. Portaiden alaosassa on kierrettä ja Miko on aina menossa kapeimmasta kohdasta. Miko on viime perjantaista lähtien liukastellut portaissa ja usein tullut liukuen alas pari viimeistä porrasta joka kerroksessa. Välillä se lyö ikävännäköisesti polvensa rappuihin. Liukastelun vuoksi portaiden meneminen alas käy koko ajan hitaammaksi. En ole halunnut käyttää hissiä Mikon kanssa, sillä se ei muuten välttämättä suostu enää tulemaan portaisiin. Markus on sen kanssa mennyt pari kertaa hissillä ylös ja sen kyllä huomaa, kun Miko sisälle tullessa menee heti hissiä kohti. Tänään rupesin miettimään, että kannattaisiko meidän kuitenkin mennä hissillä alas. Miko varmaan saa tuolla liukastelulla ja jännittämisellä lihakset ihan jumiin...

Viikonloppuna huomasin, että Mikon toisessa silmässä oli rähmää, mutta en siihen sen kummemmin reagoinut. Tiistaiaamuna molemmat silmät oli ihan reilusti rähminyt ja aika pian puhdistuksen jälkeen sitä oli taas. Illalla Miko rapsutteli silmiä. Keskiviikkona soitin eläinlääkärille ja tälle päivälle saimme ajan. Asennoiduin jo heti niin, että meiltä jää viikonlopun erkkari ja ensi viikolla Rusko rn ja Helsinki kv välistä, sillä ihan varmasti Miko saa silmiinsä jotain dopingia. Eläinlääkärillä vaaka näytti 14,9 kg, joka oli saman verran kuin edellisellä käynnillä Kannelmäen eläinlääkäreillä. Mikon oikea silmä oli selkeästi punainen, mutta vasen näytti normaalilta. Mikon kyynelnesteen määrä tutkittiin tökkäämällä sen silmään paperisuikale. Säälitti toinen, joka joutui silmäänsä moisen roskan takia siristelemään minuutin ajan. Kyynelnestettä tuli 22ml verran, joka on normaalia. Sitten pistettiin silmään ainetta, jota käytetään kun etsitään silmästä haavaa tms. ja pistettiin valot pois. Tutkimus oli kuin silmäpeilauksessa. Tuomio oli sidekalvontulehdus oikeassa silmässä ja 10 päivän silmätippakuuri. Sinne meni reilu 100e näyttelyilmomaksuja...

Vähän eläinlääkärin jälkeen menimme tokotreeneihin, joissa pidettiin möllitoko neljän osallistujan kesken. Kouluttaja pisteytti suoritukset ja näin kävi:

Luoksepäästävyys:
Miko oli tosi nätisti sivulla, vaikka aluksi perusasennossa odottaminen tuntui olevan vaikeaa. Puolikas piste lähti siitä, kun Miko meni ihan vähän "tuomaria" vastaan, mutta pysyi kyllä koko ajan istumassa.

Paikalla makaaminen (0,5 min): 10
Etäisyyden sai itse valita ja olin ihan vain muutaman metrin päässä. Miko makasi rauhallisesti, mutta jonkun verran vilkuili ympärilleen. "Tuomarilta" jäi näköjään huomaamatta, että ensimmäisen maahan-käskyn jälkeen Miko nousi ylös ja jouduin käskemään sen uudestaan maahan :D

Seuraaminen kytkettynä: 5
Sai valita hihnassa vai ilman. Kerran juoksua, käännös oikealle, täyskäännös, pysähdys ja käännös vasemmalle, joten lyhyehkö kuvio. Mikon kanssa seuraamista on tehty niin vahvasti namin kanssa, että Miko varmaan ajatteli palkkaamattomuudesta, ettei nyt mitään seuraamista tehdäkään ja siksi pääasiassa haisteli maata vähän takanani. Miko ei kuitenkaan ollut liian takana ja istuutui ekassa pysähdyksessä, mutta loppuperusasennossa jäi seisomaan.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Seuraaminen oli parempaa, vaikka kontakti oli hakusessa, mutta se ei kuulemma haittaa. Seisomaan jääminen oli hieno.

Luoksetulo: 8
Muuten oikein hyvä ja vauhdikas, mutta Miko jäi vierelleni seisomaan. Kouluttaja sanoi, että Miko meinasi mennä istumaan, mutta jäi todennäköisesti seisomaan siksi kun siinä kohtaa oli niin isoja kiviä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 0
Miko pysähtyi oikein hienosti seisomaan.

Estehyppy: 8
Miko lähti vähän epävarmasti ja pysähtyi esteen eteen. Annoin toisen käskyn, jonka jälkeen hyppy ja seisominen ihan ok.

Kokonaisvaikutus:
Teknisesti oli hyvää, mutta intoa saisi koittaa saada Mikoon vähän lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti