lauantai 18. helmikuuta 2017

Viime aikojen kuulumisia

Viime treenit jäivät fysioterapian jälkeisen lepopäivän vuoksi välistä, joten tauosta tuli kuukauden mittainen. Eilen oli siis pitkästä aikaa treenit. Rion kanssa teimme kaarella olevaa hyppysuoraa. Olin tosi tyytyväinen siihen, miten hyvin suora meni, vaikka etupalkkaa ei ollut käytössä. "Vau, miten taitava" kuuluikin olevan päivän lausahdus :D Vain kahdesti Rio juoksi jalkoihini ja toinen kerta johtui varmaan siitä, että ensimmäisen jälkeen tein lentävän lähdön. Rion lähtöluvan odottelun hiomiseen ja varastamiseen meni turhan paljon aikaa, mutta olin iloinen myös siitä, että Rio katsoi lupaa odottaessaan eteenpäin eli fokus oli sinne minne pitääkin. Minä kävin häiritsemässä, kun palkkasin pariin kertaan ennen lähtölupaa. Mikon kanssa teimme rallytokoa ja pariin otteeseen keppejä. Edellisestä kepittelystä on aikaa, joten en muistanut kummalta puolelta piti mennä sisään. Ajattelin Mikon tietävän, mutta se meni molemmilla kerroilla eri puolelta sisään :D Eiköhän se jälkimmäinen eli keppien oikealta puolelta ollut oikein. Torstaina Rio kävi luustokuvissa, mutta siitä enemmän kunhan Kennelliitto on lausunut kuvat. Mutta hyvällä omallatunnolla lähdin perjantain treeneihin :)Pesin 3 viikkoa sitten pitkästä aikaa poikien pedit. Koska pitkästä pesuvälistä (2-3 kk?) huolimatta ei ole tullut hajuhaittoja, niin olen uskaltanut toivoa, että Rion "yökastelut" ovat ohi. Pesun jälkeen olen pariin kertaan käynyt haistelemassa petejä ja iloksi olen saanut todeta ne puhtaiksi, ei siis pissan hajua! Ihanaa, jos nyt Rion yölliset petiin pissaamiset ovat ohi. Voisin nyt vaihtaa makuuhuoneeseen takaisin paremmat matot, jotka ovat olleet kaapissa Rio-pennun saapumisesta lähtien. Tosin nyt on uusi ongelma, jonka vuoksi kannattaa ehkä vielä pitää risat puuvillamatot lattialla. Riolla on nimittäin viime aikoina ollut paljon energiaa, jonka se on purkanut syömällä makuuhuoneen ja keittiön mattoja sekä sohvalla olevaa torkkupeittoa. Viime maanantaina löytyi myös yksi revitty valokuva-albumin selkämys lattialta, kun tulin töistä kotiin. Liika energia on myös näkynyt lenkeillä ärsyttävänä hihnakäytöksenä (vetämistä, syöksyilyä, ryntäilyä, Mikon ärsyttämistä). Pyrin päivittäin keksimään pojille jotain tekemistä illaksi tylsän työpäivän jälkeen, mutta Riolle se ei riitä. Se vaatii enemmän aivotyötä. Olen nyt useammin antanut ruokaa aktivointileluista, esim. jauhelihaa pakastetusta Kongista ja nappuloita aktivointipallosta. Rio tarvitsisi useamman kerran viikossa vapaana juoksemista, mutta siihen on vähän mahdollisuuksia, kun aidat tarvitsee ympärille. Flexillä Rio on saanut enemmän mahdollisuuksia juosta, mutta pääasiassa teemme ihan perushihnalenkkejä. Riolla tuntuu välillä olevan ihan loputtomasti energiaa.

Viime sunnuntaina vein pojat erikseen pitkälle aamulenkille, sillä lähdimme aamupäivästä leffaan. Kävin ensin Rion kanssa. Kun olimme Mikon kanssa jo lähellä kotia, vastaantuleva nainen pysäytti meidät. Hän sanoi nähneensä minut aikaisemmin lenkittämässä narttuani ja kysyi enkö voi ulkoiluttaa koiria samaan aikaan. Nainen kyseli siksi, että hän oli miettinyt toisen koiran hankkimista ja mahdolliset haasteet mietityttivät. Ensin korjasin, että uros se aikaisempikin koira oli :) Sitten kerroin, että pyrin viikonloppuisin ulkoiluttamaan koirat erikseen, sillä niillä on hyvin erilaiset aktiivisuustasot (molemmille on kivempi, kun voidaan kulkea kullekin sopivaa tahtia) ja koska molemmilla on omat haasteensa, joita on helpompi työstää erikseen. Ja toki on myös hyvä, etteivät koirat ole aina yhdessä. Mielelläni ulkoiluttaisin useamminkin koiria erikseen, mutta ei työpäivän jälkeen voi jättää toista kotiin odottamaan.

Tässä vielä kuvia poikien varusteista :) Ostin molemmille syksyllä Hurtta Lifeguard pannat ja hihnat huomioväreillä (Mikolle neonkeltainen, Riolle oranssi). Mikolla oli ennestään neonkeltainen Hurtta Micro huomioliivi ja halusin samanlaisen Riolle oranssina, mutta harmikseni jouduin huomaamaan, että sen valmistus oli lopetettu eikä mistään verkkokaupoista löytynyt oikeaa väriä ja kokoa. Alkuvuodesta ostin Riolle käytettynä Polar huomioliivin. Se on vähän napakka Riolle, mutta ainakin se näkyy hyvin. Pannat ja valjaat olivat ensin käytössä aamu- ja iltalenkeillä, mutta nyt ne on jäänyt harvalle käytölle, sillä 150 cm hihna on vaan liian lyhyt. Poikien nahkahihnat ovat kaksimetrisiä. Hihnat kyllä näkyvät tosi hyvin pimeässä. Huomioliivit ovat hyviä, joten täytyy muistaa käyttää niitä vielä niin kauan, kun iltaisin on pimeää.Tammikuun paukkupakkasten jälkeen halusin hankkia Riolle talvitakin ja Mikolle jotain lämmikettä sen ohuen takin alle. Mustista ja Mirristä ei löytynyt sopivia kokoja Hurtta Extreme Warmer takista tai Hurtta Body Warmer lämpöhaalarista, joten ne tilattiin toisesta myymälästä. Myyjän suosituksesta Riolle tilattiin kokoa 45, sillä sen selkä on hieman yli 40 cm, ja Mikolle 55, sillä sen selkä on 50 cm tai hieman yli. Riolle takki oli liian iso ja Miko hukkui lämpöhaalariin. Tuotteet vaihdettiin koon pienempiin ja 40 cm takki oli onneksi Riolle hyvä, sillä tykästyin kovasti takkiin. 50 cm lämpöhaalari oli myös hyvin runsas Mikolle, vaikka selänpituus oli hyvä. Edestä se oli tiukka, joten pienempää ei kannattanut yrittää. Viime viikon alussa huomasin, että M&M:llä oli takit -30% alennuksessa, joten kävin hakemassa Mikollekin tuo Extreme Warmer takin. Riolle sain sen tammikuussa -20% alennuksella. Sen verran hintava takki tuo on, että alennukset kyllä kelpaa :) M&M:n myyjä sanoi, ettei agihallilla enää paljon muita takkeja näy, kuin Back on Trackejä ja tuota Hurtan takkia. Onneksi tuli vielä kovempia pakkasia, joten takit pääsivät käyttöön. Korkea kaulus on kiva ja tarvittaessa jopa koiran korvat saa lämpimään. Molemmille takki istuu ihan hyvin, Riolle hieman paremmin. Selässä ja kaulan alueella on hyvät säätömahdollisuudet. Takissa on kaksi aukkoa hihnalle ja ne ovat sopivissa kohdissa molemmilla, kun käyttää valjaita. Valjaita käyttäessä takki pysyy suorassa eikä lähde pyörimään. Muutamien käyttökertojen kokemuksella voin suositella Extreme Warmer takkia enkä yhtään ihmettele, että se on suosittu harrastuskoirilla. Miinuksena voisi sanoa, että takki sähköistää turkin, mutta niin tekee kaikki meillä olevat takit.

Miko hukkuu koon 55 pukuun...

...eikä koko 50 oikein istunut

Hurtta Extreme Warmer koko 40

Hurtta Extreme Warmer koko50Eteisessä on ahdasta


2 kommenttia:

  1. Wau! Onpa hyvännäköiset takit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä :) Ne on miellyttävän tuntuista materiaalia ja kivan paksut.

      Poista