torstai 15. tammikuuta 2015

Ei tän pitänyt mennä näin

Tänään oli Mikolla fyssari. Ajattelin, että tämän päivän jälkeen Mikon jumit on mennyttä ja voimme jatkaa treenejä normaalisti. Valitettavasti niin ei käynyt...

Aistissa ei ollut päivystystä, joten olimme fyssarin kanssa keskenämme. Olipas hiljaista tällä kertaa. Alkuun kerroin mitä kuuluu. Miko on jumpannut melko säännöllisesti, mutta välillä on jäänyt muutama päivä välistä. Namitaivutukset jätin jossain vaiheessa pois, sillä Miko värisytti selkää kun taivutuksia teki kylkeen. Fyssari sanoi, että taivutuksia kannattaa tehdä, sillä ne auttavat. Näytin taivutukset kylkeen ja hännäntyveen ennen kuin pistin Mikon kyljelleen pöydälle. Oikealla puolella Miko jännitti erityisesti toiseksi viimeisen kylkiluun kohdalla. Tätä kohtaa fyssari ihmetteli, koska jännitys palasi joka kerta kun hän sitä käsitteli.

Kun oli puolen vaihdon aika, Miko nousi ylös, kuten normaalistikin. Vaihdoin vähän asentoa, että saisin Mikon paremmin nostettua syliin ja asetettua kyljelleen, mutta kun liikuin, niin Miko hyppäsikin maahan. Pöytä oli melko korkealla eikä Mikon juuri käsitellyt, pehmeät lihakset olisi vielä ollut valmiita vastaanottamaan iskua... Nostin Mikon takaisin pöydälle ja vasemman puolen käsittely alkoi. Vasen puoli on enemmän jumissa kuin oikea. Vasemmalla puolella lihaskireyksiä oli rinta- ja lannerangan alueella. Molemmin puolin Mikon jännitti lanneselän kraniaaliosaa. Jännitys meni kaarena oikealta vasemmalle sillä alueella, johon eturauhanen voi vaikuttaa.

Mikon jumit aiheuttivat paljon ihmetystä, sillä Miko ei ole käynyt treeneissä eikä se ole liukastellut kotona yhtään sen enempää kuin aikaisemmin tai leikit ole muuttunut. Miko ei ollut yhtä jumissa kuin viimeksi, mutta tällä elämisellä sen ei pitäisi olla noin jumissa. Siksi fyssari epäili, että kyseessä voi olla joku vaiva. Mutta mikä, se onkin sitten ihan mysteeri. Hän suositteli, että kävisimme eläinlääkärissä tutkimuksissa. Ainakin sitten, jos jumpan lisääminen, leikkiminen kotona pelkästään matoilla, riittävä nesteytys, B-vitamiini, lämpöhoito lanneselälle ja BoT ei auta, niin vatsan/eturauhasen ultraamista voisi kokeilla. Ehkä Mikolla voi olla jotain vatsassa tai sitten eturauhanen vaivaa. Vaikka Mikon selkä on kuvattu ja hyväksi todettu lokakuussa 2011, niin on mahdollista, että sen jälkeen selkään on tullut muutoksia.

Mysteerivaivan selvittäminen ei kuulosta yhtään kivalle. Pitäisi löytää heti oikeat eläinlääkärit, jotta välttyisi eläinlääkäristä toiseen ramppaamiselta. Kaikilla on kuitenkin eri mielipide tai vaivaa ei löydy. Toivon kovasti, että kyseessä olisi vain ulkona tai kotona liukastumisista johtuvia jumeja...

Miko painoi 15,2 kg heijastinliivi päällä eli pudotusta viimeviikkoiseen 0,1 kg. Tardak ei ole vaikuttanut mitenkään erityisesti. Ehkä sen vaikutukseksi voidaan lukea se, että Miko on nyt normaali. Eli haistelee ulkona paljon, mutta ei vingu kotona lenkkiaikaan. Joitain pissoja se nuolee, mutta ei edes joka lenkillä. Sohvatyynyjen astumisyrityksetkään ei ole mennyttä, mutta vähentynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti