torstai 5. huhtikuuta 2012

Tokoiluja


Meillä oli harrastusputki päällä, kun tiistain uinnin lisäksi käytiin keskiviikkona ja tänään torstaina tokoilemassa. Keskiviikoksi olin vuokrannut koirakoulun hallin meille noin puolen tunnin kävelymatkan päästä. Halli oli aika pieni ja matto täynnä hajuja. Eiköhän Miko taas löytynyt jonkun pissan nuoltavaksi ja sitten alahuuli hetken väpätti. Ei pitäisi lähteä treenaamaan ilman suunnitelmia. Välillä oli sellainen fiilis, että mitäs nyt. Tokoilujen lisäksi tehtiin kerran kepit, vähän keinua sekä putkea kahden hypyn kera. Ei mitkään kovin hyvät treenit ollut, kun Miko oli niin hajujen perässä, mutta toisaalta kyllä sitten meni ihan hyvin kun Miko oli mukana.

Tänä aamuna kävimme Tulevaisuuden tokovalioiden treenissä. En taaskaan pystynyt olemaan tekemättä yhtään agia, joten tehtiin yksi suorahko pätkä useammalla hypyllä ja kepeillä. Halli ei kyllä ole Mikolle hyvä agipaikka. Pääasiassa tehtiin tokoa. Suunnitelman tekeminen taas unohtui, mutta ihan hyvät treenit oli silti. Seuraamista tehtiin aika lyhyinä toistoina ja pidin namia suunnilleen lonkalla, jolloin sain Mikon seuraamispaikan paremmaksi. Katse oli tietenkin väärässä paikassa, mutta pääasia, että ensin saadaan seuraamispaikka edemmäksi. Tehtiin myös käännöksiä paikallaan, liikkeestä seiso ja maahan, tokohyppy, luoksetulo ja lopuksi yhdessä paikkamakuu. Hyppy meni kivasti, mutta kun kerran teki liikkeen loppuun asti, niin Miko alkoi heti ennakoida istumista. Jäi siksi perusasento lopussa vain siihen yhteen kertaan. Luoksetulot oli taas mukavan vauhdikkaita ja innokkaita ja erityisen tyytyväinen olen suoraan sivulle tulemiseen. Se menee niin hienosti. Paikalla makuu tehtiin kolmella koiralla. Minuutteja en laskenut, mutta useampia siinä kului. Kävin palkkaamassa Mikon muistaakseni kaksi kertaa. Ensin Miko oli vähän levoton ja haisteli mattoa, mutta ekan palkan jälkeen makasi tosi nätisti (palkkasin tietenkin vasta sitten, kun pää oli nätisti ylhäällä). Toisen palkan jälkeen pää painui maahan, mutta siellä se sitten pysyi loppuun asti. Tosi hienosti meni kaiken kaikkiaan. Olisi kiva saada sellaista harjoitusta, että viereinen koira lähtisi liikkumaan, sillä se on varmasti meille haastavaa. Oli tosi kivat treenit eikä tullut tehtyä Mikon kanssa yhtään liikaa.

Tällä viikolla tuli mukavaa postia agiseuralta: I-HAH järjestää touko-kesäkuussa tokokursseja. Ilmoittauduin saman tien kisaamaan tähtäävien ryhmään. Ensi viikolla selviää agiryhmät, joten toivottavasti ei osu agility ja toko samalle päivälle. Sitä ennen en viitsi kauheasti iloita tokokurssista, mutta silti jee jee :D

Taina bongasi netistä kuvan Mikosta viime sunnuntain
mätsärissä, kuva Kati Ketonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti