keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Huolenaiheita

Perjantaina työpäivä venyi sen verran, että rally-tokotreenit jäivät välistä, mutta sunnuntaina menimme hyppytekniikkatreeneihin. Teimme etäisyyksiä ja etäisyyden arviointia. Miko oli hyvin energinen varsinkin alkuun, joten vire oli hyvä ja siten myös vauhti.

Maanantaina hieman huolta aiheutti se, ettei Miko kakannut koko päivän aikana. Markus oli ollut Mikon kanssa kahden tunnin päivälenkillä ja useampaan kertaan Miko oli meinannut kyykkiä, mutta sitten muuttanut mielensä. Iltalenkilläkään ei tullut mitään. Miko oli kuitenkin koko ajan pirteänä ja ruoka maistui, joten en sen enempää huolestunut. Tiistaiaamuna sitten "onnisti". Mutta aamulenkki toi mukanaan uuden huolenaiheen: Miko nimittäin ontui hieman. Jouduin ensin pidempään seuraamaan Mikon kävelyä ennen kuin tajusin kummasta takajalasta on kyse. Oikea takajalka oli se, jota Miko varoi. Kotona katsoin tassua ja syy selvisi heti. Anturasta oli lähtenyt isompi pala pois. Mikolla on aikaisemminkin ollut samanlainen repeämä anturassa, joka parantui hyvin nopeasti. Uutta ihoa alkoi kasvaa pian. Tällä kertaa vamma tassussa on varmaan kolme kertaa isompi. En yhtään tiedä missä Miko olisi voinut tassunsa satuttaa, mutta edellisenä iltana se kovasti järsi toista takatassuaan, varmaankin tuota oikeaa. Silloin jo katsoin tassun läpi, mutta en löytänyt mitään poikkeavaa.

Tassu tiistaiaamuna


Päivälenkille pistin vähän sideharsoa tassuun ja päälle Pawz-kumitossun, joita ostin sen jälkeen, kun Mikolla oli ollut tassuhaava. Tossut on kätevät, koska ne pysyvät hyvin jalassa, ovat vedenkestäviä ja kestävät useamman käyttökerran. Huono puoli on se, että suuaukko on pieni ja tiukka (muuten eivät pysyisi niin hyvin jalassa) ja siksi ne on vähän hankala pistää tassuun. Joka kertaa saa pelätä, että satutan Mikoa ja niin on tapahtunutkin. Tässä videossa on kätevä tyyli pistää tossut ihan pienelle koiralle :)

Sideharso + tossu -yhdistelmä

Sideharso ei ollut ihan paras vaihtoehto, sillä joudun kiinnittämään sen teipillä karvoihin kiinni eikä teipin poistaminen ole mukavaa. Seuraava vaihtoehto, jota kokeilin tänään aamu- ja päivälenkillä tossun alla, oli sukka. Sekään ei ollut paras vaihtoehto, sillä tossu alkoi liukua alas sukan kanssa. Ehkä yritän vielä kiinnittää sukan teipillä kintereen yläpuolelle tai sitten vain pistän tossun paljaaseen tassuun. Mieluummin kuitenkin suojaisin tassua jollakin pehmeämmällä ja koska tossu ei hengitä, niin sen sisälle alkaa muodostua kosteutta. Jokin tassun ja tossun välillä estäisi kostumisen.

Miko pitää kipeää jalkaa seistessä taempana

Yritin eilen illalla pistää Vetramil-voidetta anturaan, mutta en tiedä kuinka paljon voidetta tassuun meni. Antura on niin hellänä, ettei se siedä kosketusta. Ostin tänään apteekista Cothivet-haavasumutetta, joka sisältää erilaisia öljyjä ja uutteita. Se taisi kirvellä melkoisesti, sillä suihkautusta seurasi kova jalan sätkiminen. Toivottavasti tassu paranisi pian. Kipeä se ainakin on ja Miko selkeästi varoo tassua. Mikolla olisi ollut fyssari torstaina, mutta kyselin fyssarilta, että kannattaisiko aikaa siirtää ja hän oli sillä kannalla. Seuraava vapaa aika oli vasta kuukauden päästä.

Tassu keskiviikkoiltana

Miko on muuten parina viime päivänä, erityisesti eilen ja tänään, ollut hyvin ärsyttävä ulkona. Sillä on kauhea kiire, paitsi silloin, kun löytyy joku hyvä haju ja se sinkoilee sinne tänne. Tänään se on vikissyt sisällä lähes koko illan. Ne on ne tytöt...

2 kommenttia:

  1. Auts! Koda voi jakaa omalta osaltaan vinkin rikkinäisiin varpaisiin; pihkasalva ei kirvellyt ja tuntui rauhoittavan. Toivottavasti paranee pian, tosi kurjan näköinen :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää pistää muistiin tuo pihkasalva :) Nyt tassu on jo parempi eikä haavasumutekaan ole enää kirvellyt.

      Poista